• Tack & hej till vintern!

  Så ligger den där i solen! Sakta men säkert försvinner den ifrån oss. Vårt "guld"!                                               Först efterlängtad och snart saknad. Många timmar har lagts för att få den där den ligger.                      Sen har många, många lyckligtvis njutit av den!

  Vilken underbar vinter vi har haft! Så mycket kyla som gjort det möjligt att producera och säkerställa snö i våra nedfarter. Och så mycket natursnö för våra längdspår i Ånnaboda. Med all snö kommer det bästa av allt...så många nöjda gäster som åkt både på längden och utför.

  Att driva två skidanläggningar söder om Dalälven kan av många tyckas som ett idiot projekt.   Vi hävdar motsatsen! Det är här många för första gången kommer i kntakt med en skidanläggning, får upp ögonen för skidåkningen. Vi blir insteget, en plantskola.  När man känner sig "varm i kläderna" åker man vidare mot fjällen, som t.ex vackra Idre Fjäll och andra orter. 

  Vi fick ett härligt meddelande på Facebook i slutet av mars. Det var minsann vårt fel att våren aldrig kom... 

  Om åtta månader är vi redo igen...men först lite vår & sommar! 

  / Åsa

 • När helvetet infinner sig, på riktigt

  Ritsch ratsch…avtalet rivs mitt itu.

  Vad har ni gjort för fel undrar någon?

  Vi vill ju bara driva ett företag.

  Vi vill ju bara köpa en skidanläggning av Örebro Kommun.

  Men vi verkar inte passa in i mönstret.

  Med ett klart avtal, har vi i dryga tre år väntat på en giltig vattendom.

  Under tiden har Örebro bytt färg.

  Från blått till rött.

  Blått fattade beslutet om att sälja. Men rött vill absolut inte sälja ut sina kommunala egendomar.

  Många käppar i hjulen har vi haft under åren.

  Men nu är spiken i kistan satt.

  Örebro Kommuns röda politiker har satt stopp för en i förväg klar affär.

  Avtalen är rivna.

  De röda vill sälja anläggningen, hävdar de.

  Men till vem?

  Jag har funderat på en liknelse av det vi just nu genomgår.

  Kattens lek med den lilla råttan.

  En varg som anfaller och slår ett försvarslöst får.

  En storebror som slår sin lillasyster.

  Falskheten får ett ansikte.

  Det var nu vi skulle lyfta.

  På riktigt.

  På egna ben.

  Äntligen…

  Men så blev det inte!

  Om denna historia finns att läsa på:

  Skrajber.tumblr.com

  Frisinnad.blogspot.com

  Foto: Olle Nordenberg

 • Himmel och helvete

  Glädjen att få driva egna företag byts emellanåt till ren och skär förtvivlan.

  Allt jobb som är nedlagt, alla underbara medarbetare med mängder av kunskaper, alla skidåkare som väljer att komma till oss….ska det få ta slut här?

  Att en enda person ska ha makten att bestämma Storstenshöjdens framtid? En person som aldrig suttit ner och haft ett samtal med oss och lysnnat på vad vi vill och har för ambitioner, som aldrig besökt vår anläggning tillsammans med oss där vi fått visa vad som är både bra och dåligt. Vad vi skulle kunna göra tillsammans för besöksnäringen i Örebro Kommun.

  Samma person väljer att föra diskussioner om och med oss via media. Ett i mina ögon fegt och fult spel, vi har länge valt att avböja denna diskussionsväg. Vi har bjudit in till otaliga möten, men möts av tystnad.

  Tystnaden bröts förra veckan av ett mail till oss och media! Skriv på, betala eller lämna. Kalla kårar på hela kroppen innfinner sig. Är det verklighet? Eller ett hot?

  Respekten mot vårt företag har fått flera företagare och privatpersoner att reagera, oavsett partifärg faktiskt. Det bloggas, twittras, skrivs i tidningar och TV kamerorna riktas i ansiktet på makten själv och vår VD. 

  Vi väljer efter denna tystnad att prata med media. Vi har skickat pressreleaser och vår syn på det hela, men nu kör vi på samma linje. Låt media ta tag i detta.

  Tre dagar innan mailet med hotet kom köpte vi skidanläggningen Tolvmannabacken i Kisa. En liten kommun med intresse för företagande. Här förstår man vikten av besöksnäringen, att skidanläggningen är starkt bidragande till att sätta Kinda Kommun på kartan. 

  Vi befinner oss i de båda av världar-

  Himmel och helvete...

  Oavsett politisk färg åker många människor utför...snart kan det vara slut i Örebro.

  Denna blogg har lästs av dryga 1000 personer på ett dygn. 

  http://frisinnad.blogspot.se/

 • Värdet av snö!

  Att jobba med en Kommun kan vara på så otroligt olika. Det kan vara positiva möten som ger skjuts åt företagandet. Det kan vara rent tidsödande där ingenting kommer ut på evigheter. Vi har gått många vändor med vår kommun, och det har varit en lång och mödosam väg. Hur många politiker och tjänstemän vi har mött vågar jag inte ens fundera över. Det man kan fundera över är den brist på kompetens som finns. Sju år har vi gått på möten i ”maktens” korridorer och ….ja, vi ska nog gå ett tag till, verkar det som. Fast vi helst skulle vilja lägga tiden på annat!  Vi kan och vi vill driva skidanläggning i Örebro!

  En av de tuffaste puckarna är att få Örebro Kommun att förstå värdet av en skidanläggning. Värdet av att Storstenshöjden finns i vår kommun, i vårt län, i vår del av Sverige. Att kunnande om driften av skidanläggning är mer än bara åka dit och trycka på knappen för att liften ska starta.

  Tänk att demokrati kan vara så odemokratiskt? I vår kommun har vi en S politiker som satt sig på tvären, ordentligt. Medans hans kollegor vid makten tycker annat, vidhåller han sin ståndpunkt. Tyvärr är vi luttrade, käpparna i hjulet har varit många. Men aldrig har vi skådat ”makt” av det här slaget. Det skrämmer mig. Det skrämmer mig oerhört.

  Men det ska nog ordna sig.

  Södra Storstenshöjden

 • Kvällstrött, envis och tidsoptimist…yes!

  Vår rekrytering är i full gång. Vi möter unga och äldre, med och utan erfarenhet från yrkeslivet. Det är ett roligt men samtidigt supersvårt jobb att avgöra vem som skall passa i vår organisation.

  Många är nervösa. Andra tvärtom. Många har koll på vad de är bra på, men när motsats frågan kommer:

  - Vad är en mindre bra egenskap hos dig, vad vill du bli bättre på? Då blir det tvärstopp hos många.

  Nu ska vi inte fastna i negationer. Men jag tror att det är bra om man vet med sig om man är t.ex kvällstrött, jobbigt envis och en tidsoptimist utan like. Att man har koll på sig själv! Sidor att jobba med.

  Vi har mött juveler och oslipade diamanter! Och snart ska vi selektera! Vi tycker alltid olika och det är det som gör dynamiken i det hela. Tack och lov utan  X – Factors TV kameror,  som visar stenansikten som meddelar resultatet obarmhärtigt rakt i ansiktet: Tack, men nej tack!

  Det glädjer mig att så många vill jobba i vår bransch- besöksnäringen! Visst är det fint!

  / Åsa

  P.S  Min kompis Håkan har koll på sig själv. Citat från Facebook:

  ”Nu har man teaterabonnemang, artros och progressiva glasögon. Slog upp det i synonymordboken = medelålders!”

Om min blogg

Driver tillsammans med min sambo Johan skidanläggningen Storstenshöjden, Örebros Alpina Centrum, samt Tolvmannabacken i Kisa, Östergötland.
Extra plus i livet för mig är att umgås med min familj och vänner, att personal och gäster trivs och att kaffet är gott och starkt.
Relationer i smått och stort! Jag kommer att blogga om perspektiv från våra skidanläggningar och om livet här, året runt.

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons