Allt på en och samma gång!

Vintern kom i januari och sommaren kommer i augusti. Våren kom i juni. Och hösten…den kom före sommaren. Ja, nästan så känns det! Gårdagens väderprognos för Örebro lät meddela att det skulle regna så mycket att allt regn som skall komma under juli månad kommer idag den 25 juni. Tackar, tackar! Betyder det att det har regnat klart sen är min fråga till SMHI.

Vi kan inte styra vädret och det är det element vi i skidanläggningar styrs av. Att jobba i en  väderrelaterad bransch är hopplöst spännande. Sommartid lyssnar vi till alla ”spågubbar” som spår i gäddgap, tittar hur det sett ut historiskt de senaste 40 åren om midsommar såg ut på ditten eller datten vis, eller om det regnar den dagen då blir det mycket snö till jul.

Spådomar och sägner. En sak är säker, de stämmer aldrig. Vädret sköter sig självt och vi kan bara vackert vänta. Det är det som gör det så spännande…

Det finns inget som alla tycker till om som väder  och årstider. För varmt, för kallt, för regnigt, för lite snö, för mycket snö…aldrig nånsin är det 100% bra. Hur ska det vara egentligen?

I Örebro kan vi vara glada för idag den 25 juni ska hela juli månads regn komma ner! Imorgon är en ny dag, med nytt väder. Så är det och kommer alltid att vara!

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

Driver tillsammans med min sambo Johan skidanläggningen Storstenshöjden, Örebros Alpina Centrum, samt Tolvmannabacken i Kisa, Östergötland.
Extra plus i livet för mig är att umgås med min familj och vänner, att personal och gäster trivs och att kaffet är gott och starkt.
Relationer i smått och stort! Jag kommer att blogga om perspektiv från våra skidanläggningar och om livet här, året runt.

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons