Diplomat med gummiband

 

Att vara en sann diplomat kräver sin person!

Måste erkänna att jag ibland inte förstår hur vi stått ut med alla ”tjuv och rackarspel” som vi varit med om sedan 2005. Det var då vi bestämde oss för att på allvar driva skidanläggning i Örebro. En anläggning som varit i kommunal regi under många år, med eftersatt underhåll och utan marknadsföring. Vi insåg snabbt att vi måste äga för att få ekonomi i det hela. Att betala en hyra istället för att investera är en omöjlig ekvation i vår bransch. Vi är inga förvaltare utan vill förädla produkten Storstenshöjden.

Turerna har varit många och långa och hade det varit mitt tålamod kommunen ”lekte” med så hade jag tackat för mig för länge sedan. Men min kollega och tillika sambo har någon slags gummibandsliknande tålamod modell superlångt. Just bara för att han brinner för besöksnäring i sin helhet och skidåkning i synnerhet. Med en dåres övertygelse fortsätter han jobbet vad gäller Storstenshöjden. Hela vår personalgrupp vill ingenting annat. Men allt har ett pris.

Vart fjärde år har vi lagstadgade val i Sverige. Det har gjort att vi hunnit möta alla tänkbara partifärger sedan 2005. Örebro gjorde dessutom ett omval 2010  pga av valfusk och vips blev det ny färg igen. Chefer har gått och nya har kommit. Det underliga är att väldigt många tjänstemän sitter kvar val efter val- saknar de parti färg tro?

Det finns politiker och tjänstemän som förstår värdet av en skidanläggning och den omfattande driften kring den, och som lyssnar på oss och vår framtids planer. Som förstår att vi besitter kunskap, ambition och vilja. Som förstår att det finns ett stort behov av vinteridrott likt vår produkt och att vårt upptagningsområde sträcker sig långt utanför länsgränsen. Som förstår att det genererar arbetstillfällen och skattepengar.

Frågan är vad kommunen vill. Målsättningen i den här frågan känns inte direkt som en pil i” bulls eye”. Känner en besk doft av prestige och maktlystenhet, istället för en ren doft av förtrolig och framåtsträvande riktlinje.  

Klockan tickar och diplomatens tålamod hänger längst ut på gummibandet.

Vi vet vad vi vill. Tydliga målsättningar och ambitioner finns!

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

Driver tillsammans med min sambo Johan skidanläggningen Storstenshöjden, Örebros Alpina Centrum, samt Tolvmannabacken i Kisa, Östergötland.
Extra plus i livet för mig är att umgås med min familj och vänner, att personal och gäster trivs och att kaffet är gott och starkt.
Relationer i smått och stort! Jag kommer att blogga om perspektiv från våra skidanläggningar och om livet här, året runt.

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons