Tummen pekar alltid inåt- så spelar det roll?

I den politiska debatten och kanske lite överhuvudtaget så har vänster och höger bytt plats.Högerpartierna är inte konservativa, jo Sverigedemokraterna är det med sin nostalgiska syn på Sverige innan invandringen, men det räknar jag inte riktigt.

I huvudsak är det från vänster det talas om att" bevara" välfärden, det goda samhället, sjukvården, kulturinstitutioner etc. Där vänstern historiskt varit radikal och talat om förnyelse och utveckling så är det högern som i dag använder den terminologin.

I veckan kom Stefan Löfven med sitt utspel om att företagen bara skulle behöva betala ersättning under en sjukvecka , ett toppen förslag som kommer både spara pengar åt företagen men säkert också kommer ändra praxis hos läkarna som nästan slentrianmässigt sjukskriver två veckor. Och skälet att det blivit så är förstås att om en vårdcentral skall få patienter och därmed god avkastning så måste läkarna göra sina patienter nöjda och sjukskriva. Vad det innebär för kostnader för andra företagare behöver de inte bry sig om och inte heller för vad som händer med skattemoralen hos dem som genom sitt företagande både betalar sjuklönen och läkarnas ersättning.

Ett annat exempel på planskiftet mellan höger och vänster kunde man läsa om i skånska medier,revisorsfirman Pricewaterhouse Cooper med 3 000 gäster hade hyrt in sig på Dockplatsen och festlokalen Glasklart och grannarna blev störda av konserten med Timbuktu och Mikael Wiehe.Jag vet inte vad som är konstigast att revisorerna diggar Wiehe eller att mannen med de runda glasögonen vill sjunga för dem

blog comments powered by Disqus

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons