Annons

Snorklaren från Malgomaj

zoom
Snorklaren från Malgomaj är en dokumentär av Sigurdson Produktion om passion, driv och snowboardglädje. Här får vi ta del av Nils Åslunds reflektioner kring att aktivt välja ett liv i glesbygd.
Annons

“Om man har alla möjligheter, då är det inte säkert att man tar vara på dem heller. Vi ville ju lära oss att dyka och snorkla. Det var ju som vårt mission på sommaren. Vill man någonting så kan man ju göra det ganska bra även om man har dåliga förutsättningar. Det är ju inte så lätt att bli snorklare i Malgomaj. Ruskigt kall sjö!”

Haha, älskar det här! Citatet är från dokumentären “Snorklaren från Malgomaj” av Sigurdson Produktion där vi får följa Nils Åslund i hans vardag i Västerbottens inland, Kultsjödalen.  En dokumentär där passion, driv och snowboardglädje följer som en röd tråd när vi under 13 inspirerande minuter får ta del av Nils reflektioner till att aktivt välja ett liv i glesbygd.

För några år sedan under en kort vistelse i Skellefteå fick jag möjligheten att se den här dokumentären för första gången. Minns att den gjorde något med mig. Jag blev glad över att se det engagemang och driv som Nils utstrålade. Att se någon som brann helhjärtat för något som jag precis börjat känna en glöd inför – att få bo och leva precis som jag ville i norr. Men också Linnea Sigurdson som gjort dokumentären trollband mig under vårt möte där i Skellefteå, det kändes som att jag hade hittat någon som ville mot samma håll som mig. Tidigare hade jag fått försiktiga skeptiska leenden när jag drömskt uttryckt mina funderingar och visioner om att bli ambassadör för Norrland. Idag är vi goda vänner vilket jag är glad för och jag hoppas att hon i framtiden kommer att dyka upp här i bloggen igen i form av ett inspel om just Norrland.

Jag vill inte säga så mycket mer nu, filmen får tala för sig själv.

Se den ikväll, eller spara den till kafferasten imorgon för inspiration.
Vem vet, kanske blir vi grannar inom kort?
Det är bara ett aktivt val bort.

E-faktura bidrar till en mer hållbar administration

E-faktura bidrar till en mer hållbar administration

För en hållbar hotell- och restaurangnäring måste vi ta ett större ansvar för vår administration och minska förbrukningen av papper, det menar Hogias Helene Enning, som dedikerat arbetar med systemstöd till företag inom...