Annons

Stolt, vetgirig och omgiven av kompetens.

zoom
Under det här senaste året har jag, mer än någon gång tidigare, blivit imponerad av människorna runt mig. Alla är så smarta?!
Annons

Att jobba kommunalt är verkligen utmanande på många sätt. Och inte alltid positivt, haha. Men framförallt så känner jag att det har gett mig en bredare insikt i bredden av kompetens det faktiskt finns i en stad. Kompetens jag tidigare tagit för givet.

Då menar jag inte enbart inom det kommunala, utan i hela kommunen med allt det innebär. Allt från kollegor på andra avdelningar och förvaltningar till samarbetspartners och människor jag bara springer på. Företagare i alla möjliga former och åldrar. Tidigare har jag mest jobbat i den privata världen med kollegor som såklart också varit väldigt kunniga inom sina områden, men där har vi rört oss inom samma nisch vilket på något sätt mättat mitt intresse. Eller så har jag bara varit dålig på att höja blicken tidigare.

Oavsett så har det i alla fall blivit mer tydligt. Varje individ jag möter sitter på specialkompetens där jag är ett blankt papper. Jag kastas in i ämnen och utmaningar jag aldrig tidigare hört talats om och får se och lyssna till hur de presenterar sina lösningar. Pedagogiskt, och ofta passionerat, bjuder de in i sin värld och förklarar. Lärorikt och häftigt! Ibland är det också otroligt frustrerande att inte kunna prestera på samma nivå. Det händer att jag inte förstår alls. Men oftast sitter jag bara som en svamp och bara försöker suga in allt jag hör och ser.

Under tidens gång har jag börjat se kopplingar i samhället. Kan dra slutsatser, ifrågasätta det jag tidigare trott var sant och på så sätt hänga med mer i debatter (Nåja, någorlunda…)

Vet inte riktigt vart jag vill komma med den här texten mer än att förklara att jag är tacksam och stolt. Stolt, vetgirig och omgiven av kompetens.