• När träffade du en Nobelpristagare senast?

  Jag var på ett spännande seminarium, anordnat av Postkodlotteriet, som tittade på begreppet "Social Business". Det definieras på engelska WikiPedia med:

  Social business, as the term had once been commonly used, was first defined by Nobel Peace Prize laureate Prof. Muhammad Yunus. He defines a Social Business a business:

  - Created and designed to address a social problem
  - A non-loss, non-dividend company,

  Det var just denne Muhammad Yunus som höll sitt anförande om hur han ser att Social Business inte bara grundats som begrepp, utan även utvecklats sedan han införde Social Businesses i Bangladesh för 30 år sedan.

  Det var kul att höra Yunus tankar kring mikro-lån (eller nano-lån som Yunus själv skulle vilja kalla det) och hur dessa i vissa kretsar endast anses kunna gynna "the entrepreneurial poor". Denna diskussion har varit mig helt främmande tidigare och det var fantastiskt spännande att få insyn i denna del av fattigdomsbekäpmning.

 • GastroNord

  Nu kanske du frågar dig varför detta blogginlägg inte kom innan den 9/5 när GastroNord fortfarande pågick... Ja du. Det kan du fråga dig...

  Jag blev inbjuden att äta på ett Chef's Table på GastroNord. Maten skulle lagas av Isak Wiig som tävlar för det svenska kocklandslaget. Menyn såg ut som följer:

  Det var en fantastisk måltid med särskrivningarna i menyn ovan som enda punkt att anmärka på. Isak var pedagogisk under tiden han lagade rätterna och det var kul att få en insikt i hur det är att tävla med det svenska kocklandslaget.

  Tack Isak för en härlig matupplevelse!

 • Det moderna flygplanet...

  Är det bara jag som funderat på vilka flygningar som har rökning tillåtet? Trots detta lever "rökning förbjudet"-skylten kvar.

  Tills nu.

  Nu blir den ersatt med en ny skylt. Verkligen ett tecken i tiden.

  Problemet är ju att denna skylt redan nu blivit gammal, då mobiler i Flight Mode är OK på flygningarna... Så "rökning förbjudet"-skylten höll i sig under 30-40 år, medan "stäng av din mobil" var gammal redan när den kom.

 • Snooker-VM

  Nu är det slut för denna gång. Sportens stora fixstjänra Ronnie O'Sullivan föll i finalen mot Mark Selby som tar sin första vinst i The Crucible.

  Vad har detta med miljö och hållbar utveckling att göra? Inget. Se det som ett utspel från en Snooker-älskare!

  Eller vänta... Klädet på bordet är ju grönt!

 • Bra initiativ!

  Häromdagen var jag i Linköping och besökte vårt Quality Hotel Ekoxen.

  De engagerar sig med olika ungdomsgrupper i staden och det har fått till följd att de har mycket mindre klotter på sina fasader. Vilket förstås är bra.

  Dock vill hotellet engagera stadens unga Graffiti-konstnären och de har i uppdrag att förvandla hotellets garage från en ordinär betongkloss till något mycket snyggare.

  Enjoy Your Stay

Om min blogg

Jag arbetar som Director Sustainability & Security på Nordic Choice Hotels, via en bakgrund från den ideella världen bla. inom Greenpeace. På Nyfiken Grön följer du allting kopplat till miljö och hållbar utveckling, nästan alltid ur ett marknads- och företagsperspektiv. Jag trivs helt enkelt bäst där hållbarhet och affärer skapar mervärde för företagen, deras anställda och planeten vi alla bor på.

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons