Den gröna OS-festen!

OS i London satte höga mål inför genomförandet. Det skulle vara de grönaste olympiska spelen någonsin. Det spännande är att i många delar så har de verkligen lyckats med sina målsättningar. Några otroliga fakta om spelen:


Basketstadion är återvinningsbar. Ni läste rätt, återvinningsbar. Det betyder att när spelen är slut kommer den demonteras och alla delar går till andra projekt (vilka är redan bestämt). Detta står i bjärt kontrast med "Fågelboet", den stora arenan som byggdes för OS i Peking 2008, som idag står helt tom och oanvänd.


Handbollsstadion, "The Copper Box" som är byggd i återvunnen koppar samlar både dagsljus och vatten. 90 rör tar in dagsljus i arenan på ett sätt som tar bort behovet av elektrisk belysning under dagarna. Regnvatten samlas från taket och används i toaletterna för spolning. Genialt! Speciellt i ett land som Storbritannien, där det händer att det regnar...


OS-byn där deltagarna bor är byggda med 40% grön takyta. Detta och effektiv isolering gör att byggnaderna är certifierade "Excellent" enligt byggnadscertifieringen BREEAM.


All mat, även den från McDonalds, är närodlad. Alla koppar och engångsartiklar för maten är biokomposterbar.


BMW har försett spelen med hybrider, de bilar som inte är el- eller hybridbilar är EfficientDynamics. London stad passar även på att lansera fem nya vätgasdrivna taxibilar under spelen.


Detta är bara några exempel.


Det blir spännande att se hur mycket av miljötekniken som står kvar efter OS är färdigt och Bolt-hysterin flyttat vidare i världen. Oavsett är det mycket spännande teknik som omsatts i verkligheten och London har visat framtiden för hållbara evenemang!

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

Jag arbetar som Director Sustainability & Security på Nordic Choice Hotels, via en bakgrund från den ideella världen bla. inom Greenpeace. På Nyfiken Grön följer du allting kopplat till miljö och hållbar utveckling, nästan alltid ur ett marknads- och företagsperspektiv. Jag trivs helt enkelt bäst där hållbarhet och affärer skapar mervärde för företagen, deras anställda och planeten vi alla bor på.

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons