Peru, here I come

Jag håller nu som bäst på att förbereda mig för vad som kommer bli ett av mitt livs mest annorlunda resor.


I november kommer jag, tillsammans med två kollegor från Nordic Choice, åka till Peru för att på plats uppleva vårt regnskogsbevarande arbete.


När en gäst bor på ett Nordic Choice Hotel så bevarar vi 100 kvm regnskog i ett år. Det blir en hel del regnskog. 70.000 fotbollsplaner närmare bestämt. Eller halva Ölands ytan.


För att uppleva hur detta går till kommer vi befinna oss mitt ute i regnskogen under knappa två veckor. Utan mobiltelefon (ingen täckning), utan toalettpapper (ingen toalett) och inte minst utan civilisationen (inget behov). Det här kommer bli första gången sedan 1995 som jag inte sover i en säng. Vi kommer tydligen sova i hängmattor.


Vi kommer uppleva hur dessa samhällen som finns inne i regnskogarna lever och vilka typer av utmaningar de står inför när skogarna som de lever av försvinner. Självklart kommer detta dokumenteras med kamera, och självklart kommer jag (för hand) skriva ner mina upplevelser och publicera här på bloggen.


Så nu börjar nedräkningen. Knappt 10 veckor kvar...

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

Jag arbetar som Director Sustainability & Security på Nordic Choice Hotels, via en bakgrund från den ideella världen bla. inom Greenpeace. På Nyfiken Grön följer du allting kopplat till miljö och hållbar utveckling, nästan alltid ur ett marknads- och företagsperspektiv. Jag trivs helt enkelt bäst där hållbarhet och affärer skapar mervärde för företagen, deras anställda och planeten vi alla bor på.

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons