Spara pengar, byt font!

Jag blev tipsad om den här artikeln av en kollega på det snart öppnade hotellet Quality Hotel Arena.


Quality Hotel Arena kommer stå för en drift som är fullkomligen enorm. Köket kommer vara Noreuropas största och hotellet med driftsbolaget ska kunna servera mat till minst 8.000 personer samtidigt.


En av många utmaningar i denna drift är förstås miljön. Då är det spännande att se på flera olika innovativa lösningar. En potentiell lösning är att ändra fonter på utskrifterna.


Genom att byta från Arial till Century Gothic så kan du spara upp mot en tredjedel i dina utskriftskostnader. För ett bolag som Nordic Choice blir detta en hel del pengar. Så självklart ska vi se över möjligheten att införa detta i hela verksamheten.


Gillar du inte Century Gothic? Då är både Calibri och Times New Roman fonter som väsentligt minskar dina kostnader i jämförelse med Arial.


Om jag personligen fick välja skulle jag ta Calibri över Arial av rent estetiska skäl. Nu är det alltså bevisat att min estetik även är intimt kopplat med miljöhänsyn. Skönt!

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

Jag arbetar som Director Sustainability & Security på Nordic Choice Hotels, via en bakgrund från den ideella världen bla. inom Greenpeace. På Nyfiken Grön följer du allting kopplat till miljö och hållbar utveckling, nästan alltid ur ett marknads- och företagsperspektiv. Jag trivs helt enkelt bäst där hållbarhet och affärer skapar mervärde för företagen, deras anställda och planeten vi alla bor på.

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons