Helt enkelt grymt bra service!

Bra service kommer från baren!!!

Jag arbetade under två år i Clearwater, Florida. De dagar som jag tillbringade på kontoret så fick jag ibland åka och hämta lunch till mig och mina arbetskamrater.

Ett av favoritställena var N.Y. Deli. De hade precis som många andra ställen ”Soup of the day” och olika mackor. Kanske var det lite bättre kvalité på N.Y. Deli men om så var fallet så var det inte huvudorsaken till att man åkte dig och hämtade lunchen.

Nej, en dag som jag stod i kön så slog det mig. Det var helt OK att köa där. Köa som för mig faktiskt är ett skällsord. Men på NY Deli kändes det aldrig jobbigt att stå i kö. Mannen som stod i kassan såg de som kom innan för dörren. Han hejade, skojade och pratade hela tiden med sina kunder. Han kunde ropa hej även om man var nummer tio i kön.

Samtidigt som har plockade ihop dagens luncher så talade han och skojade med sina gäster hela tiden. Han fick helt enkelt alla i kön att trivas, stämningen och atmosfären var trevlig och man väntade hela tiden på nästa ”påhopp” eller roliga replik.

En dag kommer jag in lite senare, när lunchrushen hade lagt sig. Då tar jag mig mod till och frågar: - visst har du arbetat som bartender tidigare? Han skrattar och säger, - så klart jag har. På Manhattan i NY, men nu är jag ”pensionerad” (han var runt 40 år) och arbetar här i stället. Det är mitt ställe och jag arbetar 4-5 timmar per dag. Resten av tiden spenderar jag på Clearwater Beach.

Äntligen så föll pusselbitarna plats. Det var där servicen kom ifrån och det var den som tagit honom till Clearwater. Helt enkelt värdskap när den är som bäst!  

blog comments powered by Disqus

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons