Sommarens bästa drink!

Hög tid för Frozen Drinks!

Äntligen, sommaren är i full blom och uteserveringarna är fyllda till bristningsgränsen. Väntan har varit lång och det har suttit hårt åt med regn, regn och mer regn, men nu äntligen är vi där.

Så nu om inte förr så måste blendern beredas plats. Jordgubbarna är nu som bäst och billigast. För den kommersiella baren gäller det att spela enkelt och att ha riktigt bra blenders och rutiner, annars riskerar man ju att tappa försäljning.

Väljer man den här inriktningen vilket jag rekommenderar så kan det blir riktig skjuts på drinkförsäljningen.  Den så kallade ”Irish Coffee effekten” som man talar om i den ordinarie matsalen gäller så klart även här. Går man ut med en bricka Strawberry Daiquiris så blir det givetvis mer-försäljning. Säljer man till ett bord, vill flera bord beställa. Enkelt logik, eller hur?

Bortse från kommentarer som att det är meckigt och att folk är nöjda med en bärs. Gör istället riktigt bra drinkar och ta bra betalt så kommer TB1 i kronor räknat vara minst det dubbla mot vi försäljningen av starköl. Dessutom är det väl alltid trevligt att överträffa kundens förväntningar. Vilket även hjälper till att marknadsföra just din bar och uteservering. Jag menar alla kan ju servera en öl i akrylglas på en uteservering. Dessutom fungerar Frozen Daiquiris även superbra som alkoholfria alternativ.

Men det är ju svårt! Gamla sliten skröna från ”blenderrädda bartendrar”! Satte själv upp flera enheter med frozen drinks, bl a en i Karlskoga i slutet av 90-talet. Med en s.k. Power blender, ett badkarsliknandetunna med is så såldes flera hundra frozen Daiquiris per kväll. Gick det bra för 15 år sedan, så har det inte blivit svårare idag.

Men som sagt. Spela enkelt och erbjud inte för många smaker och storlekar. Det försvårar hanteringen och genomförandet avsevärt.

Foto: Andreas Hyltén

Strawberry Daiquiri

Recept för två drinkar:

90 cl is

8 cl Ljus rom (eller mer)

8 cl färskpressad lime (går även bra med citronjuice)

8 cl sockerlag (alt smaksatt syrup s.k. jordgubbssocker)

2 dl jordgubbar (ju mer desto godare drink)

Alkoholfria variant

90 cl is

8 cl färskpressad lime

8 cl apelsinjuice

8 cl sockerlag

2 dl jordgubbar 

blog comments powered by Disqus

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons