Rött kort för den varningen...?

OJ! USA går ut och avråder folk från att flyga den 11e september.


Det kan man tycka är modigt. De påstår att de inte har några konkreta hotbilder, eller mottagit varningar...det kan man nog tvivla på.


USA sätter i värsta fall en global masspsykos i rullning, och det vill inte säga lite det. Förutom risken kring det enorma ekonomiska bortfall som har med flygindustrin och alla kringleverantörer att göra så finns det massor med annat att ta hänsyn till;


- Kommer barn som har föräldrar som flyger den dagen att vara oroliga?


- Hur nervösa kommer de beväpnade vakterna på flygplatserna världen över att vara? Kommer vi att få se ett motsvarande olyckligt "Londonmord" då poliser, efter terrordåden där för ett par år sedan, sköt en vettskrämd ryggsäcksbärande student till döds ?


Det finns mångaandra  aspekter också såklart.


- Kanske hade det varit klokare att gå ut och säga;


"11e september kommer det att vara extra tryggt att flyga. Samtliga resenärer kommer med största säkerhet vara mer uppmärksamma. Personal och vakter på flygplatserna världen över kommer också att vara mer uppmärksamma - förstärkning kommer att sättas in för att skapa en trygg och säker flygplatsmiljö" - typ. Hade inte det fått de eventuella terroristerna att tänka till lite extra tro?


Det borde vara bättre att öka säkerheten, och därmed göra folk tryggare, än att skrämmas.


Går man ut med en sådan här varning skulle det förvåna mig om man inte mottagit konkreta hot.


Det blir intressant att följa media ju närmare 11e september vi kommer. Hur kommer detta att byggas på? Kommer media att snappa upp eller dämpa? Vi får se.

blog comments powered by Disqus
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons