Toppstyrning och korruption

Politiker som vill styra vem som ska jobba i privata företag....och politiker som tillsätter ämbetsmän med ansvar över skattepengar - och tror att de kan spendera dem på luncher där notan stoppar på 1 750 sek /pp...visst är det en snygg uppställning?


Tyvärr - de som tycker polisen ska anställa ordningsvakter får nog inse att Sverige inte är en toppstyrd nation, där vissa politiskt tillsatta ämbetsmän kan styra och ställa. Låt marknaden bestämma - men skapa utrymme för kvalité och utbildning så att kompetensen höjs, och skatterna betalas.


- Det är naturligtvis också helt "hål i huvudet" att lotteriinspektionen lägger miljoner på resor till Las Vegas, galoppbanor och stiliga luncher. Löjligt att påstå att de behöver studera hur det ser ut runt om i världen. Visst kan de åka till Las Vegas - men jag vill inte bjuda dem på det mest exklusiva hotell i Las Vegas!!! Att bo på Belaggio är som att bo på Grand Hotell i Sthlm...och SÅ VIP är inte lotteriinspektionens killar o tjejer.


Hur SÄPO kan motivera "dekorkostnader" på 400 000 sek till deras p-fest är också en gåta...skatteverket jagar hårt kämpande småföretagare med hot och verkställande av både böter och annat om de missar en dags varsel med deklarationesinlämning, men myndigheter kan lattja med skattepengar bäst de vill.


"vi visste inte hur det fungerade" säger myndigheten då det gäller moms...jösses - det är deras skyldighet att veta. Precis som alla andra måste veta. Om de inte har bättre kompetens så byt ut dem. Just det ja...de har två års fallskärm...aj aj aj... 


- Hallå....Det är lätt att bevaka och kasta skit på restaurangbranschen, men när myndigheter som agerar i ngn sorts kontrollfunktion trixar med kvitton och spenderar skattepengar på extravaganta fester är de som ska följa upp skattelojaliteten i landet så...ja, visst är det lätt att tappa sugen.  


Ett misstag är ett misstag - allt kan inträffa i byråkratins djungel - men systematisk förskingring av skattepengar kan väl knappast vara ok?

blog comments powered by Disqus
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons