Blivande kollegor?

Har under hela dagen suttit med anställningsintervjuer för en kocktjänst. Tjejer och killar, unga och äldre. Alla med olika erfarenhet, ambition och utstrålning. Oj, vad svårt det är varje gång!


En del människor faller liksom in i magkänslans område, man liksom bara tycker om en del människor direkt. En del människor växer ju längre samtalet går och ramlar också in under magkänsla. Hos en del nästan känner man hur maten smakar när de berättar var de har jobbat, tyvärr så känner man också att det inte är lika gott hos alla.


Jag har just nu 3,5 aktuella. Ja vad hände med den halva där? Ja, den är halvbra och skapar en viss osäkerhet i mitt tänk.


Nu återstår arbetet med referenser under morgondagen därefter kommer de in och jobbar varsin dag när vi öppnar, för att vi ska få se vad de kan, hur de jobbar, hur de tänker och planerar. (Naturligtvis får de betalt när de gör det, jag hör skräckhistorier om personer som provjobbat gratis en vecka - men hur tänker man då som arbetsgivare? )


Men det är viktigt att det stämmer för de som ska joba här också. Är detta rätt för dem? Ett litet familjföretag på landet där det ena dagen är lugnt medans det nästa är full rulle? Gillar de mig, gillar de att jobba med mig? Gillar de att jobba med min man? Jag hoppas att vi hittar rätt person som vi får nöjet att jobba med.


Spännande process!


Dagens irritation:


Min knallröda näsa!


Dagens tacksamhet:


Att det finns unga, relativt nyutbildade kockar med en framtidsvision och en ambition att lära sig nytt!

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

"Man kan bli förälskad i mycket men hur ofta blir man det i en gammal förfallen gård från slutet av 1600-talet på den skånska landsbygden? Ja, jag och min man blev det och från att ha varit resebyråägare i Gustavsberg utanför Stockholm blev vi över en helg Gästgivaregårdsägare i Skivarp, Skåne. Vi sålde allt och flyttade. Min hobby blev mitt yrke och idag är jag kocken som rör runt i grytorna. På bloggen får du följa mig i mitt vardagliga arbete som småföretagare med allt vad det innebär av kamp mot myndigheter, underbar personal, upptäcksresande i maten, återkommande gäster, renoveringar och planteringar och tuffa arbetsvillkor m a o en gott- och blandat blogg!

Du kan följa oss på FB facebook.com/SkivarpsGastgivaregard
och du kan följa mig på Twitter - @jeanette_gastis "

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons