Det slår mig så olika det är...

Förutom mitt jobb med mitt företag, Skivarps Gästgivaregård, så jobbar jag några timmar i veckan på Nyföretagarcentrum Öresund som företagsrådgivare. Dit kommer människor som vill bolla sina idéer och då framförallt om HUR man gör med alla olika bitar som måste falla på plats. Allt från bolagsregistrering, momsredovisning, skattsedel till hemsidor, kunder och tillstånd. 

Det var det där sista som jag reflekterar över hur olika det är i olika branscher. Jag får nästan hålla mig i tungan när någon med en bra tjänsteföretagsidé kommer in - för det är ju så enkelt med tillstånd osv, för du behöver ju sällan några. Men för en blivande företagare så är det ju inte enkelt alla gånger, det kan vara jätteläskigt. Men risken är inte så stor, ofta är ditt kapitalbehov inte så stort då du säljer din kunskap t ex, går det inte bra så förlorar du inte så mycket .....jämförelsevis

Men så kommer den blivande företagaren med en idé om att öppna restaurang och B & B - då drar jag öronen åt mig, vis av erfarenhet. Här är mycket som ska klaffa med alla tillstånd och myndigheter. Ofta krävs ett stort kapital, och risken blir så mycket större. Idag så kräver banken både hängslen och livrem både två och tre varv innan kapital lånas ut, så här kan du förlora mycket om det inte går bra....jämförelsevis

Det slår mig ganska hårt hur olika förutsättningarna är innan företaget ens är startat. (det finns naturligtvis nyanser i detta oxå, men tänk på det)

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

"Man kan bli förälskad i mycket men hur ofta blir man det i en gammal förfallen gård från slutet av 1600-talet på den skånska landsbygden? Ja, jag och min man blev det och från att ha varit resebyråägare i Gustavsberg utanför Stockholm blev vi över en helg Gästgivaregårdsägare i Skivarp, Skåne. Vi sålde allt och flyttade. Min hobby blev mitt yrke och idag är jag kocken som rör runt i grytorna. På bloggen får du följa mig i mitt vardagliga arbete som småföretagare med allt vad det innebär av kamp mot myndigheter, underbar personal, upptäcksresande i maten, återkommande gäster, renoveringar och planteringar och tuffa arbetsvillkor m a o en gott- och blandat blogg!

Du kan följa oss på FB facebook.com/SkivarpsGastgivaregard
och du kan följa mig på Twitter - @jeanette_gastis "

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons