Härligt att höra slamret från köket!

Sitter på kontoret på övervåningen, en torsdagskväll mitt i högsäsongen, och jobbar med hemsidan och höstens evenemang. Borde inte jag stå vid kastrullerna nu då? Med full restaurang och fullbokat hotell?

Jag är köksledig idag. Något som jag inte varit en enda sommardag från midsommar till skolorna börjar sedan 2003.... Det känns konstigt, kan inte låta bli att höra mig för om allt är ok i köket, funkar allt bra, flyter det på. Ja, men det gör ju det. Jag fick rycka in en stund när det körde ihop sig för ett tag sedan, men det är ok att be om hjälp, helt ok.

Det är momssänkningen som gjort detta möjligt. Möjligt för mig att på annan tid än nattetid jobba med marknadsföring, administration, planering och annat, och jag kan göra det i god tid. Minns hur jag slet först med förberedelser i köket under dagen, full fart i köket hela kvällen, städa ur köket, planera för morgondagen. Sen var det dags för kontoret, och ja allt blev ju halvdant och hafsigt många gånger, faktureringen fick vänta, betalningarna betalades och lades på hög sen. 

Men nu ska det bli annorlunda, och det känns redan så otroligt häftigt! Vi har faktiskt en mycket större förutsättning att växa med vårt företag!

Det är härligt att höra slamret från köket, och jag är inte ens där!

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

"Man kan bli förälskad i mycket men hur ofta blir man det i en gammal förfallen gård från slutet av 1600-talet på den skånska landsbygden? Ja, jag och min man blev det och från att ha varit resebyråägare i Gustavsberg utanför Stockholm blev vi över en helg Gästgivaregårdsägare i Skivarp, Skåne. Vi sålde allt och flyttade. Min hobby blev mitt yrke och idag är jag kocken som rör runt i grytorna. På bloggen får du följa mig i mitt vardagliga arbete som småföretagare med allt vad det innebär av kamp mot myndigheter, underbar personal, upptäcksresande i maten, återkommande gäster, renoveringar och planteringar och tuffa arbetsvillkor m a o en gott- och blandat blogg!

Du kan följa oss på FB facebook.com/SkivarpsGastgivaregard
och du kan följa mig på Twitter - @jeanette_gastis "

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons