Jag har bestämt mig

Den senaste veckan har varit minst sagt omtumlande och jag har brottats med många tankar om mitt ambassadörskap för kvinnors företagande. När jag 2008 tog det uppdraget så gjorde jag det för att ge ungdomar en alternativ tanke till att söka anställning genom att berätta hur det är att driva ett företag, för att kvinnor som startar företag är långt färre än män och för att vara med och skapa förebilder. Ja, allt det där vet ni ju redan.

Det som hänt på Tillväxtverket har rubbat mitt förtroende oerhört, då jag sätter moralen högt i att driva ett företag på rätt sida om lagen, betala mina skatter, arb avgifter, löner och redovisa korrekt moms, något som jag är väldigt tydlig med att förmedla till ungdomar, framtidens blivande företagare och arbetsgivare kanske. Som krögare så känns det extra viktigt att lyfta fram ärligheten med detta då vi ofta framställs som företagare i gråzonen med tvivelaktiga affärer och anställningsförhållanden. 

GD Lugnet kommer att entledigas från sin tjänst, men jag är tveksam till att kalla det att hon sparkas då hon egentligen omplaceras till näringsdepartementet med bibehållen lön i 3 år. Är det det som kallas straff så har jag valt helt fel bana i livet. Här kan ni läsa mer om vad jag tycker om den saken:

http://www.sydsvenskan.se/sverige/omplacering-for-lindrigt--tycker-skansk-ambassador

Jag brinner fortfarande för företagandet i Sverige och har alltid tankar om hur man kan utveckla näringsliv, dialog mellan myndighter och företag, inspirera till nytt företagande, rådgiva nya företagare och vara en förebild inte minst för kvinnor som vill men tvekar. 

På FB gruppen har diskussionerna varit livliga under veckan, en del har hoppat av ambassadörsskapet, en del avvaktar, en del stannar kvar. Jag respekterar alla beslut, det måste kännas rätt för var och en. Vissa trådar har varit ganska hårda i tonen emellanåt, vi ska inte skälla på varandra för att vi har olika åsikter om detta, olika åsikter leder till utveckling, en i mina ögon alldeles nödvändig utveckling och omformning.

Arvodering har också varit uppe i diskussionerna och en enkel uträkning säger att arvodera 800 ambassadörer 500 kr/föreläsningstillfälle 3 ggr per år = Lugnets årslön. Det är en förändring som jag skulle vilja se för att just värdera den samhällsnytta och det viktiga arbete som ambassadörerna gör. 

Om jag avstår mitt ambassadörskap så kan jag inte jobba för en förändring.

Jag har alltså bestämt mig för att tillsvidare fortsätta mitt ambassadörskap och har med nedanstående mail även informerat att jag kan tänka mig att ingå i den arbetsgrupp som Carin och Gunilla, våra koordinatorer efterlyser.

-----------------------------------------------------------------------------------

Hej Carin och Gunilla, 
Tack för ert mail och er information under veckan som gått, det uppskattar jag.
Det som händer är ju trots allt utanför er kontroll. Jag är fortfarande mycket irriterad på det som hänt och jag tycker det är ett bra ställningstagande att avskeda Lugnet från GD posten, men som företagare känns det som ett hån då omplacering med bibehållen lön är straffet.
 
Så här tycker jag 
 
Jag brinner såklart fortfarande för företagarfrågorna och kvinnors företagande och tycker fortfarande att ambassadörsprogrammet är ett viktigt steg i rätt riktning, men jag tror att för att det ska överleva så måste det till en hel del förändringar och förbättringar, precis som ni själva efterlyser i en arbetsgrupp.
 
Jag kan tänka mig att ingå i den arbetsgruppen för att arbetet är så viktigt, och det innebär att jag tillsvidare stannar som ambassadör. Tills vidare betyder att jag vill känna mig bekväm med sättet som förändring sker och hur TVV hanterar situationen vidare. Jag vill ha en organisation med hög moral bakom mig, något som jag själv står för och som jag förmedlar vidare, det är livsviktigt för att ha ett sunt och friskt näringsliv.
 
Jag har varit och är kritisk och jag håller inte det för mig själv, men så pass väl känner ni mig, så jag vill att även ni ska vara bekväma med att ha mig med i en arbetsgrupp.
 
Jag kommer skriva ett länge inlägg på bloggen under dagen. 
 
Hör gärna av er om ni undrar mer!
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 
Hopas på ett gott framtida arbete där alla känner sig bekväma och att nytt förtroende snart kan uppnås.
Jeanette i Skivarp
 
blog comments powered by Disqus

Om min blogg

"Man kan bli förälskad i mycket men hur ofta blir man det i en gammal förfallen gård från slutet av 1600-talet på den skånska landsbygden? Ja, jag och min man blev det och från att ha varit resebyråägare i Gustavsberg utanför Stockholm blev vi över en helg Gästgivaregårdsägare i Skivarp, Skåne. Vi sålde allt och flyttade. Min hobby blev mitt yrke och idag är jag kocken som rör runt i grytorna. På bloggen får du följa mig i mitt vardagliga arbete som småföretagare med allt vad det innebär av kamp mot myndigheter, underbar personal, upptäcksresande i maten, återkommande gäster, renoveringar och planteringar och tuffa arbetsvillkor m a o en gott- och blandat blogg!

Du kan följa oss på FB facebook.com/SkivarpsGastgivaregard
och du kan följa mig på Twitter - @jeanette_gastis "

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons