Längtan efter goa vänner

Midsommarafton och midsommardagen har vi stängt i vår restaurang, det är liksom uppladdningen för sommarens 70-dagarsrace, så vi unnar oss att "förlora" den intäkten för att orka hela sommaren.

Vad är då midsommarfton? 

För mig är det ett par dagar med en avslappnad tillvaro med goda sillar, jordgubbar såklart, härliga vänner och goda drycker, mest hela tiden. Jag menar vi äter, snackar, dricker, åker på utflykt till havet, promenerar och har det bara så förtjusande bra.

Oftast har vi en del av våra vänner från Stockholm på besök, det har blivit lite tradition. Jag var även en av inspiratörerna, då jag var ordförande i vårt byalag, till att dra igång misdommarfirande på torget i vår lilla by, med midsommarstång som barnen klär, dans runt stången, picknick på gräset med tårta och kaffe, musik och sång. Det har blivit tradition nu, det är fjärde året och jag känner mig varm om hjärtat när jag vet att barnen som växer upp med traditionen får härliga minnen för livet. Ja, jag har också varit lektant runt midsommarstången........

I år har vi inga gäster, i år ska vi själva vara gäster. Vi ska fira några av våra allra bästa vänner som fyller 100 år tillsammans, i samma vecka. Jag tror att det var ett av samtalsämnet som förde de två samman för en massa antal år sedan, det att de var födda samma år och i samma vecka. Fortfarande gifta, lyckligt tycker jag mig se:) ......och jag längtar alltid så otroligt mycket efter detta gäng av riktigt goda gamla vänner där man har högt i tak, underbara minnen och fantastiska diskussioner.

Kan det inte bli midsommar snart? ....som ett barn som längtar till julafton....

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

"Man kan bli förälskad i mycket men hur ofta blir man det i en gammal förfallen gård från slutet av 1600-talet på den skånska landsbygden? Ja, jag och min man blev det och från att ha varit resebyråägare i Gustavsberg utanför Stockholm blev vi över en helg Gästgivaregårdsägare i Skivarp, Skåne. Vi sålde allt och flyttade. Min hobby blev mitt yrke och idag är jag kocken som rör runt i grytorna. På bloggen får du följa mig i mitt vardagliga arbete som småföretagare med allt vad det innebär av kamp mot myndigheter, underbar personal, upptäcksresande i maten, återkommande gäster, renoveringar och planteringar och tuffa arbetsvillkor m a o en gott- och blandat blogg!

Du kan följa oss på FB facebook.com/SkivarpsGastgivaregard
och du kan följa mig på Twitter - @jeanette_gastis "

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons