Second-hand-from-your-room?

Under våra 10 år här på Skivarps Gästgivaregård så har vi varit väl förskonade från stölder och då menar jag inte sånt som  och salt- & pepparkar, galgar, toarullar, glas och annat smått. Sånt försvinner hela tiden. 

För ett par år sedan försvann en stol som stod i hotellentrén. Helt fräckt har någon plockat med sig den i bilen och åkt iväg. Nu var det ingen dyr klenod men lite speciell stol. Lite fräckt kan jag tycka.

Nu har det hänt igen. Någon "råkade" packa ner ett quiltat överkast från en dubbelsäng och ta det med sig. Känns lagom snopet då jag vet att vår äldsta son hjälpte damen ner med bagaget, för det var så tungt......hon hade visst svårt att skilja på ditt och mitt. Trist.

Ja, hur gör man då i fortsättningen? Ska vi fortsätta med våra individuellt, lantliga inredda rum med hemsydda kuddar och överkast, små detaljer som gör det hemtrevligt och ombonat?

eller....ska vi göra våra hotellrum avskalade, opersonliga men med färre stöldbegärliga saker att plocka med sig hem?

Jag föredrar nog ändå alternativ ett då detta är ett 300 år gammalt hus, ett familjehotell med 12 rum på landet. När vi upptäckte stölden blev jag irriterad och la en status på FB om detta. Då kom tipset som faktiskt är ganska kul:

Sätt en prislapp på allt i rummet! Ja, varför inte? Köp med dig det du tycker om till ett secondhand pris. Kanske kan det avdramatisera stölder av det här slaget, vem vet.

Hur gör ni andra?

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

"Man kan bli förälskad i mycket men hur ofta blir man det i en gammal förfallen gård från slutet av 1600-talet på den skånska landsbygden? Ja, jag och min man blev det och från att ha varit resebyråägare i Gustavsberg utanför Stockholm blev vi över en helg Gästgivaregårdsägare i Skivarp, Skåne. Vi sålde allt och flyttade. Min hobby blev mitt yrke och idag är jag kocken som rör runt i grytorna. På bloggen får du följa mig i mitt vardagliga arbete som småföretagare med allt vad det innebär av kamp mot myndigheter, underbar personal, upptäcksresande i maten, återkommande gäster, renoveringar och planteringar och tuffa arbetsvillkor m a o en gott- och blandat blogg!

Du kan följa oss på FB facebook.com/SkivarpsGastgivaregard
och du kan följa mig på Twitter - @jeanette_gastis "

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons