Skördar vårt guld!

Gynnsam vecka, mycket sol, lite vind, inget regn - perfekt för att mullbären på vårt flera hundra år gamla mullbärsträd ska mogna och vi kan skörda och fyla frysarna!

En pressenning spänns ut under trädet

Med hjälp av stege och en hake så skakar vi ner bären

De mogna är blåsvarta, smakar lite som blåbär och björnbär

Kvistar och spindlar lyfts bort

...för att sedan rensas ordentligt och hamna i frysen.

När jag gör sylt så måste bären först kokas en gång så att de blir mjuka, sen måste de pressas för att skilja bärköttet från stjälken, jag använder en hederlig äppelmospress :) Sen kokar vi om med syltsocker och vi har en underbar sylt som kan användas till massor med godasker. Här nedan sommarens mulbärscheesecake!

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

"Man kan bli förälskad i mycket men hur ofta blir man det i en gammal förfallen gård från slutet av 1600-talet på den skånska landsbygden? Ja, jag och min man blev det och från att ha varit resebyråägare i Gustavsberg utanför Stockholm blev vi över en helg Gästgivaregårdsägare i Skivarp, Skåne. Vi sålde allt och flyttade. Min hobby blev mitt yrke och idag är jag kocken som rör runt i grytorna. På bloggen får du följa mig i mitt vardagliga arbete som småföretagare med allt vad det innebär av kamp mot myndigheter, underbar personal, upptäcksresande i maten, återkommande gäster, renoveringar och planteringar och tuffa arbetsvillkor m a o en gott- och blandat blogg!

Du kan följa oss på FB facebook.com/SkivarpsGastgivaregard
och du kan följa mig på Twitter - @jeanette_gastis "

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons