Tack Loreen!

Igår morse så började det helt plötsligt ramla in bokningar för maj 2013. Konstigt tyckte vi, det har aldrig hänt förut, vi har inte ens en införskaffat en hotelliggare för 2013 ännu. Ja, vi är ett litet hotell och har en riktig bok där vi skriver med en riktig penna i:)

Har jobbat mest de senaste veckorna så jag har inte sett några nyheter än mindre läst tidningar så jag ställer frågan på FB. Vad händer i Skåne i maj 2013? Snabba svar från mitt fantastiska nätverk som uppenbarligen har läst både tidningar och sett på nyheterna. Jag tackar Loreen! 

Vi, ett litet hotell med 12 hotellrum, 4,5 mil öster om Malmö är på god väg att bli fullbokade hela veckan under ESC pågår i Malmö, och det 10 månader innan evenemanget.

Detta är inte skandal. Detta ger näring till besöksnäringen i Skåne, både i städerna men inte minst på landsbygden där våra säsonger är oerhört korta och känsliga för världens konjunkturer. Vi behöver detta och jag är inte lika säker på att det är Köpenhamn som är vinnare utan jag tror snarare att Skåne är vinnare då denna del av Sverige får en möjlighet att bli med på kartan. Skåne är inte bara Malmö utan omnejden har flera städer som kan erbjuda logi i olika mängd men också en landsbygd där det finns åtskilliga övernattningsmöjligheter. 

Jag har själv bott i Stockholm i 23 år och ser ju naturligtvis att möjligheterna att dra in mer skattepengar inne i storstan är större, däremot så tror jag inte att landsbygden runt Stockholm skulle kunna dra någon nytta av evenemanget då stan skulle kunna svälja hela folkmassan själv.

Jag har under dagen sett i flera olika medier argument för och emot, men jag har även sett rena påhopp om att skandalen är ett faktum - Stockholm fick inte evenemanget. Trist tycker jag, låt oss istället glädjas åt att en sån fantastisk sångerska som Loreen faktiskt har gjort detta möjligt och glädjas åt de som kommer att få möjlighet att skapa affärer under evenemanget. 

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

"Man kan bli förälskad i mycket men hur ofta blir man det i en gammal förfallen gård från slutet av 1600-talet på den skånska landsbygden? Ja, jag och min man blev det och från att ha varit resebyråägare i Gustavsberg utanför Stockholm blev vi över en helg Gästgivaregårdsägare i Skivarp, Skåne. Vi sålde allt och flyttade. Min hobby blev mitt yrke och idag är jag kocken som rör runt i grytorna. På bloggen får du följa mig i mitt vardagliga arbete som småföretagare med allt vad det innebär av kamp mot myndigheter, underbar personal, upptäcksresande i maten, återkommande gäster, renoveringar och planteringar och tuffa arbetsvillkor m a o en gott- och blandat blogg!

Du kan följa oss på FB facebook.com/SkivarpsGastgivaregard
och du kan följa mig på Twitter - @jeanette_gastis "

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons