Vem är kund till vem?

I veckans artikel http://www.besoksliv.se/artikel/hon-bryter-med-booking-27156 så antyder booking.com att hotellen inte är deras kunder, endast hotellens gäster som bokar via booking.com. 

När jag köper en vara eller tjänst av någon så anser jag att jag är kund, jag betalar för att få den varan eller tjänsten. Ett bokningsbolag som booking.com får sina intäkter från hotellen, som använder tjänsten, i form av provision som betalas på faktura som skickas från booking.com. Våra hotellgäster betalar ingenting till booking.com, de garanterar endast bokningen med ett kreditkort. Hotellgästen betalar sitt rum på plats på hotellet.

Så med andra ord så är vi kunder hos booking.com och våra hotellgäster är kunder till oss, vilken relation har då booking.com till våra hotellgäster egentligen?

Här tänker hotels.com helt klart annorlunda och lyssnar till sina kunder, hotellen.

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

"Man kan bli förälskad i mycket men hur ofta blir man det i en gammal förfallen gård från slutet av 1600-talet på den skånska landsbygden? Ja, jag och min man blev det och från att ha varit resebyråägare i Gustavsberg utanför Stockholm blev vi över en helg Gästgivaregårdsägare i Skivarp, Skåne. Vi sålde allt och flyttade. Min hobby blev mitt yrke och idag är jag kocken som rör runt i grytorna. På bloggen får du följa mig i mitt vardagliga arbete som småföretagare med allt vad det innebär av kamp mot myndigheter, underbar personal, upptäcksresande i maten, återkommande gäster, renoveringar och planteringar och tuffa arbetsvillkor m a o en gott- och blandat blogg!

Du kan följa oss på FB facebook.com/SkivarpsGastgivaregard
och du kan följa mig på Twitter - @jeanette_gastis "

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons