Restaurangmomsen måste sänkas

Ett hett omdebatterat ämne som berör och upprör i både de politiska leden och bland krögarna. Jag är en av de stora fighterna för att vi ska få till en sänkt restaurangmoms så snart som möjligt. 

Det höga skattetryck och den snedvridna restaurangmomsen skapar anledningar till fusk, det skapar anledningar för krögare att trycka på annan knapp på kassan för att få en lägre procent att betala till skatteverket. En procent pengar som vi gärna skulle behålla i våra företag för att - ja vaddå??? Stoppa i egen ficka säger många.

Men vad är egen ficka när man driver ett litet företag? Ja för egen del så är mitt liv mitt företag och det är i företagets ficka som pengarna hamnar. De hamnar där för att jag skulle gärna anställa en kock till i köket så kan jag slippa 80-timmarsveckorna under sommaren.....eller jag skulle kanske investera i en ny stor kyl som är både mer miljövänlig och spar mer energi.....eller jag kanske skulle skicka den personal vi har på mer utbildningar vilket ger oss kompetenshöjning somi sin tur ger en högre servicenivå till våra gäster.....eller köpa in fler kvalitetsprodukter för att ge våra gäster en ännu större matupplevelse....

Ja det är de fickorna som jag skulle stoppa pengarna i, fickor som i sin tur genererar skatt och moms in till statskassan, istället för att den kock jag anställer får a-kassa eller andra arbetsmarknadsåtgärdspengar (långt ord där)...det blir ju dubbel vinst. Det bästa av allt är att anledningen till svarta pengar skulle bli betydligt mindre och ge oss som jobbar med vita pengar en ärlig chans till konkurrens på lika villkor!

Men våra politiker är inte övertygade! Varför är det så fult att säga att vi vill ha VÄLMÅENDE företag i Sverige? Det betyder ju inte att vi vältrar oss i pengar och slavdriver personalen, nej för mig så betyder det att vi kan arbeta under bra villkor, med skatter och avgifter som inte knäcker oss, med en lönsamhet som gör att vi kan utbilda personal och betala välförtjänta löner, att vi kan hålla bra kvalitet på råvaror till vettiga priser - och fortfarande få driva de företag vi älskar och brinner för utan att ta död på oss själva för det!

Jag kommer att hänga på Mats Erikssons momspromenader där han tar med politiker till krögarnas vardag och samtidigt skriver på den namninsamling som jag startat. Jag kommer att bjuda in politiker i Skåne att följa med på momspromenader i Malmö för att krögarna själva ska få berätta.

Här kan ni stötta vårt jobb genom att skriva under namninsamlingen, inte bara du utan även alla runt omkring dig!

http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=4328

Här kan du läsa Mats Erikssons momsblogg

http://momsbloggen.se/

Häng med på momståget nu så vi får med det i höstbudgeten!

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

"Man kan bli förälskad i mycket men hur ofta blir man det i en gammal förfallen gård från slutet av 1600-talet på den skånska landsbygden? Ja, jag och min man blev det och från att ha varit resebyråägare i Gustavsberg utanför Stockholm blev vi över en helg Gästgivaregårdsägare i Skivarp, Skåne. Vi sålde allt och flyttade. Min hobby blev mitt yrke och idag är jag kocken som rör runt i grytorna. På bloggen får du följa mig i mitt vardagliga arbete som småföretagare med allt vad det innebär av kamp mot myndigheter, underbar personal, upptäcksresande i maten, återkommande gäster, renoveringar och planteringar och tuffa arbetsvillkor m a o en gott- och blandat blogg!

Du kan följa oss på FB facebook.com/SkivarpsGastgivaregard
och du kan följa mig på Twitter - @jeanette_gastis "

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons