My great hotel experience- I utkanten av Östersund

Mina ungar älskar rock och i samband med min Annas jobbmöten i Östersund så drog vi till Storsjöyran för att lyssna på Johnossi (rockade sönder Stortorget och Max headbangade hårt, utom all kontroll), Teenage Fanclub, Kent, Shout Out Louds, N*E*R*D, The Ark och många fler- en komplett helg med musik, vänner, barn. Och dubbelvagn.

Vi bodde på ett hotell i utkanten av staden då det i övrigt var fullt på samtliga hotell i centrumkärnan. Inga större förhoppningar då jag besökte samma hotell för ett 10-tal år sedan och vid en första anblick var allt sig likt. Släpar in barn, hund, väskor, golfbag och det är ett mindre workout pass att installera sig från bil till rum och under denna process upplever jag de första händelserna av att vi är på ett välskött hotell. Personalen är vänlig och hjälpsam. Inga problem med våra frågor och det som vi vill ha hjälp med att fixa. Hotellet är helt enkelt i balans, trots full beläggning. Jag och pojkarna skall äta lite mat innan vi beger oss ut på eftermiddagspasset och trots att köket inte är öppet så fixar receptionspersonalen varm mat, som är god och med ett leende. Trots att barnen är både dinosaurier och tigrar. Vi får sitta i den för tillfället stängda matsalen och det känns genuint som att de tycker att det är ok, trots att de får städa efter oss. När vi skall gå har det börjat regna. Genast plockar de fram två paraplyer när hela kortegen kommer nerför trappan. Man blir glad. Dom bryr sig om att vi har det bra. När vi skall checka ut så blir det strul med papper och receptionspersonalen kan inte ändra i underlagen. Säger att de skall skicka nya underlag med posten. Dessa ligger i vår brevlåda när vi kommer hem. Struktur och rutiner. Hela tiden vänligt och ett genuint intresse att vi skall mår bra och att underlätta för oss som gäster, så långt det är hotellet möjligt. Uppskattar detta mycket och då jag dagligen utvecklar hotellfastigheter och servicekoncept så är jag förmodligen lite mer uppmärksam och medveten än den ordinarie gästen. Och detta är bra. Riktigt riktigt bra.

Hur var då lobbyn? Ganska ordinär och så långt ifrån en visuell upplevelse som man kan önska. Hur var rummen? Riktigt tråkiga och med stenhårda sängar, vinylmattor i duschen och slitna möbler. Fanns det hiss (En hiss uppskattas när barn, hund, resväskor, golfbagar och allt annat skall förflyttas vertikalt)? Nej. Var jag en mycket nöjd gäst efter att jag lämnade hotellet? Ja, på alla sätt och vis.

För mig var detta en stor upplevelse. En renovering, nya sängar etcetera skulle ytterligare höja denna upplevelse men i slutändan är detta inte det viktiga. Det viktiga är hur personalen ser mig som gäst, hur de anpassar sig efter mina behov och att de mår bra och är glada. Jag tar hellre vänlig och serviceminden hotellpersonal på ett slitet stadshotell än sur, ohjälpsam hotellpersonal med taskig attityd på ett sinnesrikt designhotell eller annan extravagans.

För mig är det självklart att man måste finna ett sätt att bedöma de mjuka värdena vid klassificeringar, inte minst för hotellets interna och ständigt utvecklande kvalitetsarbete. Det är kombinationen av hårda och mjuka värden som skapar upplevelsen. Detta adderat ger ifall det är en one, two, three, four or five star experience för våra gäster, speciellt de internationella. För en upplevelse, det är vad det handlar om.

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

Affärsutvecklare och strateg inom hospitalityindustrin samt ägare av det strategiska bolaget EightStonesNorth och destinationsutvecklingsbolaget MadeUpNorth. Tidigare VD för Utsikten Meetings och Fjällnäs Högfjällshotell.

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons