Alla goda ting är tre!! Varning för självgodhet!

Idag såhär på fredagseftermiddagen måste jag bara få ur mig lite glada nyheter!


Som medlemmar av en stor hotellkedja har vi ju årliga återkommande audits på hotellet. Dvs en "Mystery shopper" som testar av all service under ett dygn och därefter gör en fullständig genomgång av hotellet tillsammans med hotelldirektören. Detta sker en gång om året. Det är ungefär som jultomten. Men fullständigt tvärtom, om ni förstår vad jag menar.


Ångesten är total när man får samtalet att auditorn vill träffa en. Inget finns att göra och slaget är liksom förlorat innan det började.


Dock fick vi ett resultat på 88% dvs ett bevis på att vi ligger i toppen av kedjans hotell och följer våra standards enligt konceptet. Dessutom inom vissa avdelningar fick vi ännu bättre resultat. Housekeeping scorade över 95% cleanliness och restaurangen otroliga 99,2% i service effort! Med andra ord är det väldigt rent och väldigt hög service på Courtyard by Marriott Stockholm! Välkomna!


I torsdags (på min egen födelsedag) kom också ett paket från Marriott. Inte till mig personligen, så bra har vi det inte, men till hotellet. Innehållet var en staty som gav oss Silver Score inom gästnöjdhet inom kedjan. Vi tillhör alltså de åtta bästa Courtyardhotellen i Europa. Stolt som en tupp.


Bra service och nöjda gäster kan man ju få på bekostnad av låga priser och hög personalkostnad. Nej inte bara är vi bra, vi är effektiva också. Ett rörelsenetto som överskred även den ökade revenuen. Jo vi tackar!


Alla goda ting är tre! Tre-vlig helg!

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

Här kommer jag att dela med mig av stort som smått från min vardag som hotelldirektör på Courtyard by Marriott Stockholm. Både rent yrkesmässigt och privat.
Jag har ju haft fördelen att vara med här sedan första dagen och innan det med att bygga upp hotellet och dess organisation. Jag känner nog det mesta av byggnaden och de flesta av de anställda.
Dagligen händer det ju en massa saker på ett hotell, det är ju ett litet samhälle i sig själv. Öppet 24 timmar om dygnet alla årets dagar. Det är nog det mest speciella inom vår bransch att det aldrig är stängt.
Jag tar gärna emot massa feedback på min blogg. Både om bloggen som sådan och om vår bransch och mitt hotell.
Välkomna!

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons