Allt gott kommer till ett slut!

2016 går mot sitt slut, och oj vad detta året gick fort. Och nu är tiden kommen, efter ungefär ett och ett halvt år kommer jag nu sluta blogga på Besöksliv, detta är mitt sista inlägg. Det har varit roligt och hedrande att fått möjligheten. När jag blev tillfrågad i början av 2015 var önskemålet att skriva inlägg som handlar om branschens framtid, service, utbildningar, unga människor, ledarskap och liknande ämnen - alltså ämnen som berör mig mycket och som jag själv brinner för. Men inte alls en matinriktning vilket kanske vore naturligt från en krögare med kockbakgrund. Jag tycker det är roligt att vidga vyn, se saker ur annat perspektiv och utveckla mig själv.

2017 kommer bli ett spännande år för både mig själv och för branschen.

Här är önskelistan inför 2017 för branschen.

1- Att vi alla blir ett par snäpp bättre och proffsigare som arbetsgivare, inte minst för att tvätta bort den sista delen av tveksamt rykte besöksnäringen har ibland. 

2- Sänkta arbetsgivaravgifter för unga människor, ett sätt att få in yngre i branschen, en fantastiskt bransch där man kan både göra karriär och lyckas som entreprenör

3- Högre status för matsals- och servicepersonal/front of house - er tid är kommen, det finns så otroligt mycket begåvade människor i alla åldrar, jag har i år träffat så många.

4- Mer samarbeten över gränserna, kök och servis, unga och äldre, kedjor och privata krogar, kockar mellan varandra, osv - samarbeta mer, släpp prestigen.

5- Att världens jobb kampanjen går in i 2.0, där vi börjar lyfta fram karriärister och entreprenörer i vår bransch, att vara stolta över! 

För egen del har jag under hösten reviderat mina verksamheter och stakat ut en framtid som jag tror på, och med fokus på sådant som jag tycker är roligt. Och förändringar och framförallt förbättringar blir det. Min ambition är att fortsätta vara innovativ och nytänkande, att sticka ut hakan, att på ett engagerat sätt försöka bidra till förbättring och framförallt också ha roligt. Det får vi aldrig glömma bort - vilket jag tyvärr gjort emellanåt.

Jag vill nu be att få tacka alla engagerade läsare som har både läst, svarat, kommenterat och på olika sätt engagerat sig! TACK!

Önskar er alla en god jul och ett gott nytt 2017! 

/Pontus

blog comments powered by Disqus
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons