Aldrig haft så roligt i ett kök...

Senaste veckorna nu har det rullat igång ordentligt på restaurangen. Sjukt roligt, energin flödar, matglädjen och matsalsglädjen också, det här är all man lever för. 
 
Man blir dock lite tagen på sängen, många saker gör att man skärper vaksamheten extra, för det första: kvalitén på det vi producerar. Det är oerhört lätt när det hastigt börjar dunka på att skärpan tappas och man får bråttom, det får inte ske. Vi är visserligen ”bara” i början och kommer vara som bäst om ett bra tag men vi är ju som bäst nu också på något vis, det är man ju alltid, bara så jävla bra som vi kräver! Så nu när det är mycket, ja då är preppen och således kontrollen av all prepp en stor del av vardagen innan service. Producera, man älskar det ju, trycka och mata fram till service på kvällen.
 
Service ja, där har vi nästa nöt nu när vi kontinuerligt börjar få mycket att göra, vi slipar oss hela tiden, kväll för kväll blir vi bättre och härligare. Det är många delar här också: kontroll, hastighet, finish, gästkontakt (köksbaren där vi står och lägger allt kallt är helt öppet och vi i köket går också hela tiden i matsalen med tallrikar) och smak, det är lätt att ta till överdrifter men jag tror nog att jag aldrig haft så roligt i ett kök som nu, njuter varje sekund. 
 
En sak till som vi måste börja hantera är hur det bokas hos oss, flödena, sittningstider, bokningssystemets maximering och annat är en sak vi sakta lär oss. I veckan var min gode vän Tom som driver Lilla Ego över, jag och Josefin som är restaurangchef gick tillsammans med Tom igenom hur dom jobbar på lilla ego och hur de tänker kring det här, jäkligt nyttigt, där har vi en bra kontakt som kan hjälpa oss! 
 
Långsamt, varje dag blir vi bättre, bara den känslan är underbar!

Oskar och Martin under service i köksbaren

Tom och restaurangchef Josefin i veckan, så glad för att ha Tom som bollplank med allt: mat, gäster, rätter, bokningar, service, you name it!

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

De här är en inspirationsblogg framförallt om det dagliga arbetet som köksmästare.. Inspirationen kommer även från det vardagliga, privata så en del instick från gastronomin i vardagen tillkommer.

Här avhandlas mat, matglädje, mattävlingar, restaurangbesök, ekonomi och det goda värdskapet. Det är ämnen som jag tycker är intressanta och viktiga när vi ska skapa unika upplevelser för våra gäster och varandra.

Alltid: Matglädje, galenskap och ärlighet. Alltid...

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons