Dieten...?

Gå ner 4 kilo på 4 veckor rapar en kvällstidning ur sig i dagens sömniga söndagsutgåva... Gääääässssppp! Jag kväver en sömnig gäspning blandat med atackkänslor medans jag väldigt intresserat ändå måste få läsa vad för tokerier som Gi experten denna gång kommer dragandes med i form av dieter och viktgarantier... VIKTGARANTIER!! Hur dåligt mår inte vi människor för tyvärr så är ju detta sånt som mången läser och hoppas kunna hitta en genväg till ett nöjdare liv med sin kropp...

Jag är nu tvungen att sätta stopp för detta genom att meddela att det föga överraskande inte finns en enda diet som är effektiv i långa loppet genom livet, inte en enda... För även om du går ner massor genom att inte äta ditten och datten så är det inte hållbart i längden, du måste lägga om ditt liv, tänka om, göra något annat. Och detta är inget som du ska göra i 4 veckor, utan det gäller HELA ditt långa liv, koderna måste ställas om...

Den stora anledningen till att vi människor blir tyngre och mår sämre är att vi äter för mycket mängd mat samtidigt som vi rör oss för lite, det vet ju alla... Det finns ingen sketen diet som är mer effektiv och långvarit hållbar än att helt enket äta mindre mängd av exakt den mat man äter i dag inkulderat godis, pasta, potatis, ris, vitt bröd och annat som det nästan hysteriskt hålls av från i olika hetskurer...  Ställa om är ledordet, mindre mängd mat... Kan inte kvällstidningarna utöka sin godhet och skriva detta istället?

Sen ska man visst röra på sig också:  Tungt, segt, tråkigt, jobbigt och tidskrävande men ibland emellan varven alldeles underbart...?
 


Tjipp...

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

De här är en inspirationsblogg framförallt om det dagliga arbetet som Köksmästare på Görvälns Slott i Järfälla utanför Stockholm. Inspirationen kommer även från det vardagliga, privata så en del instick från gastronomin i vardagen tillkommer.

Här avhandlas mat, matglädje, mattävlingar, restaurangbesök, ekonomi och det goda värdskapet. Det är ämnen som jag tycker är intressanta och viktiga när vi ska skapa unika upplevelser för våra gäster och varandra.

Alltid: Matglädje, galenskap och ärlighet. Alltid...

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons