Dyngspridare...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15335451.ab


En av landets "ledande" tidningar går här om dan ut och avslöjar att miljöinspektörer landet runt hittat allvarliga brister när man tittat på vad som skrivs i menyer och vad som egentligen lämnar köket på tallrikarna... 

När jag först läser så blir jag bara trött, får flyktkänslor och vill högtidligen skita i artikeln och låta både miljöinspektörer och sensationslystna journalister hålla på eftersom att det inte stör mig i min vardag...

Men så känner jag att detta givetvis stänker på mig och alla andra seriösa hantverkare som helt naturligt varje dag går till jobbet och använder ärliga, riktiga och seriösa råvaror.  Vi kommer aldrig komma undan rubriker som dessa, det kommer nya, med jämna mellanrum, bäst att hitta en taktik till att flytta fram positionerna och sluta bli så jäkla passiva i vår lilla bransch…

Jag får bli kortfattad, har precis haft ett entimmes utlägg för frun här så risken är att det blir en roman och det får vänta till senare...

Det är inte fel i sak att kontrollera vad som serveras men det måste finnas ett sätt att trycka på och lyfta fram de ställen som sköter sig som förväntat. Detta är ju givetvis totalt ointressant för en kvällstidning men miljöinspektörerna? Kommunerna? Vi i branschen? Alla såna här "avslöjanden" om krogfusk, matsnusk, skitiga kök och dylikt är alltid irriterande för dom som är seriösa, kan man inte lyfta dom? Kanske göra som i Danmark där smileys indikerar en restaurang som följer riktlinjerna...? Jag är beredd, ska vi börja, nån? Visita? Ring…

Att kräkas över kvällsblaskans hetta på rubrikerna känns bara överflödigt, alla vet… Men som sagt: Det stänker...

Sen kan man ju ha sina funderingar hur jäkla mycket dokument, mallar, statistik, regler, temperaturer, rutiner och så vidare man pallar med . Känner själv att det är på gränsen, det är ok och funkar bra i den kommun jag jobbar i nu (det är ju som bekant väldigt väldigt olika i olika kommuner) men ibland blir det väl mycket av ovanstående vara...

Väntar på "min" inspektör som nog kommer inom kort, en mycket trevlig karl som lär mig saker varje gång. Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen: Använd din miljöinspektör, han är INTE din fiende, du betalat honom, han kan och ska hjälpa dig i ditt snåriga arbete...

Nästa vecka: Topplistan...

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

De här är en inspirationsblogg framförallt om det dagliga arbetet som Köksmästare på Ulfsunda Slott och kreativ ledare på Åkeshof, Hesselby och Rosersbergs Slott. Inspirationen kommer även från det vardagliga, privata så en del instick från gastronomin i vardagen tillkommer.

Här avhandlas mat, matglädje, mattävlingar, restaurangbesök, ekonomi och det goda värdskapet. Det är ämnen som jag tycker är intressanta och viktiga när vi ska skapa unika upplevelser för våra gäster och varandra.

Alltid: Matglädje, galenskap och ärlighet. Alltid...

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons