Fräscha desserter...

Fräscha desserter, jag måste säga att det är en utmaning. Glassar, något bakat, bara det söta, ja allt gör ju att det gärna blir rätt tungt,. Men det går ju givetvis, herregud, självklart. Speciellt så här under sommaren är det ju välkommet ibland med något lättare, men oftast är det ändå de lite ”tyngre” desserterna som går även under den här perioden, i alla fall här hos oss.

Vi har vår sorbet av citronverbena, galet fräsch och uppfriskande. Serverad med gurka, lemoncurd (älskar lemonkurd), digestivekex som vi gör själva och honungsdressad ängsyra är den här desserten vår allra piggaste och fräschaste. Det är citrus på högvarv, lätt och härligt, den borde sälja bättre i värmen, jag lobbar för den varje kväll och den går bättre och bättre för varje dag i värmen.

Lägget

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

De här är en inspirationsblogg framförallt om det dagliga arbetet som köksmästare.. Inspirationen kommer även från det vardagliga, privata så en del instick från gastronomin i vardagen tillkommer.

Här avhandlas mat, matglädje, mattävlingar, restaurangbesök, ekonomi och det goda värdskapet. Det är ämnen som jag tycker är intressanta och viktiga när vi ska skapa unika upplevelser för våra gäster och varandra.

Alltid: Matglädje, galenskap och ärlighet. Alltid...

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons