Kallröka...

Alldeles för lite snack om Bradleyröken nu här ett tag, jag är fortfarande lika kär och galen i detta rökskåp.

Lite tips här då nedan:

Köp en kallrökningsenhet till röken, du placerar då rökenheten nedanför skåpet, röret (kallrökningsenheten) går emellan rökenheten och skåpet. Detta öppnar möjligheter som är oändliga.  

Bara en sån enkel sak som att kallröka lax, otroligt enkelt och sjukt gott. Rimmar laxen i en 5 procentig rimlag ca 24 timmar, tar upp laxen, torkar av den och gnider in med lite olivolja. Kallröker sedan hela laxsidor i 7 timmar, resultatet: En så len fin kallrökt lax som du aldrig hittar annars, halva prislappen på den oxå. Ska testa med gäddan senare att kallröka, tartaren blev ingen höjdare för övrigt. Har kört med torsk, hälle och piggvar tidigare under vintern och våren. Till menyn nu i juni kommer jag kallröka en makrill, lite annat än den stenhårt pepparförgiftade stackars varianten som sommartid plågar arma semesterfirare längst vägar och vid fiskelägen...

Nått av det godaste man kan röka i vanlig röklåda men som även här blir ännu ett snäpp bättre är risottoris. Bara gnid in riset rått med olivolja, bred ut på plåtar och rök tills riset har fått ordentlig röksmak. Koka sen en vanlig risotto på detta. Föga överraskande så blir då detta ingen "vanlig" risotto, det blir den sjukligt godaste risotto du kokat. Funkar som sagt helt ok i röklåda men blir snäppet vassare här, testa!!!
 
Kallrökta laxtärningar

Salt är oxå grymt att röka med kallrökningsenheten, blir mild och fin i smaken.

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

De här är en inspirationsblogg framförallt om det dagliga arbetet som köksmästare.. Inspirationen kommer även från det vardagliga, privata så en del instick från gastronomin i vardagen tillkommer.

Här avhandlas mat, matglädje, mattävlingar, restaurangbesök, ekonomi och det goda värdskapet. Det är ämnen som jag tycker är intressanta och viktiga när vi ska skapa unika upplevelser för våra gäster och varandra.

Alltid: Matglädje, galenskap och ärlighet. Alltid...

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons