Libbsticka och Kryddpeppar...

Vi pratar ofta om olika kryddor och råvaror som matchar varandra bra, det är ju själva idén och det som är roligt och intressant...

I en av de nya förrätterna kombinerar jag libbsticka med kryddpeppar, var för sig är de några av mina allra största favoriter på kryddhimlen och tillsammans galna och riktiga polare... Sjukt gott, fram för kryddpeppar i annat än julmat!!

I rätten så gör jag en libbstickapuré baserad på den broccolipuré jag skrev om tidigare, mycket libbsticka mixas med när du gör purén. En liten fin bit gös bakas i brynt smör smaksatt med kryddpeppar.

På tallriken: Gösen, purén spritsad runt, supertunt hyvlad broccolistjälk isad och superkrispig läggs i en tät hög över gösen för att dölja den, rostad mandel, nymalen kryddpeppar, lite rå broccoli och ett ångat broccoliblad kopleterar innan det vid bordet skedas libbstickasmörsås emellan bladet och fisken, första läget blev bra, slipar vidare...

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

De här är en inspirationsblogg framförallt om det dagliga arbetet som köksmästare.. Inspirationen kommer även från det vardagliga, privata så en del instick från gastronomin i vardagen tillkommer.

Här avhandlas mat, matglädje, mattävlingar, restaurangbesök, ekonomi och det goda värdskapet. Det är ämnen som jag tycker är intressanta och viktiga när vi ska skapa unika upplevelser för våra gäster och varandra.

Alltid: Matglädje, galenskap och ärlighet. Alltid...

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons