Lycklig, Lycklig...

Spanat efter bilen från slakteriet ute på lastkajen i två dar och i dag så hade jag min bil i sikte...

Lammen! De första ekologiska Hallstalammen, tio stycken rullade in och det var bara å sätta gång och stycka för brinnande livet. Genuinare känsla får man leta efter, hela djuret ska tas om hand å jag blir så satans het och lycklig!! Detta är modellen, jämt så är det bara... 

Lyfta, vrida, skära korrekt, känna, dofta, sortera upp, planera, såga, rimma, packa, vem fan går inte igång på det...? Blir tomt nu när det är klart... Dags å laga rätter!!

Inga jäkla dilamm det här inte, 20 kg styck med riktigt bra fett och ordentlig smak (lammet på brädan alltså)...



 


  

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

De här är en inspirationsblogg framförallt om det dagliga arbetet som Köksmästare på Ulfsunda Slott och kreativ ledare på Åkeshof, Hesselby och Rosersbergs Slott. Inspirationen kommer även från det vardagliga, privata så en del instick från gastronomin i vardagen tillkommer.

Här avhandlas mat, matglädje, mattävlingar, restaurangbesök, ekonomi och det goda värdskapet. Det är ämnen som jag tycker är intressanta och viktiga när vi ska skapa unika upplevelser för våra gäster och varandra.

Alltid: Matglädje, galenskap och ärlighet. Alltid...

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons