Min Första Kotte...

Jag står och försöker få fjutt på grillen här hemma, känner mig löjligt låg och ointresserad, vad fan är det med det här grillandet? Varför kan inte jag vara grillkungen, han som grillar hela sommarn och som är uppfinnarjocke med nya rökmetoder och grilltider?

Känner mig tvungen att "passa på" nu när det är en fin kväll. Det kommer, det vänder, känslan när grillglöden är bra och röken från lite symboliskt rökved slinker in genom näsborrarna? Eller? Hoppas på d, jag har ingen energi... Frun vill för en gång skull äta entrecote, hon va inte sugen på surströmmingen i dag...

Ska daska upp min första bit på gallret för sommaren, jag är inte ett dugg eggad... Står och tänker på nått godare nu när jag äntligen ska få grilla kotte... Lammstek? Piggvar? Aborre? Kanske skulle man grillla nått vilt i höst...?

Fy fan, nu är det dags å börja verka världsvan här, grannarna tittar oxå, dom är inte vana å se "Kocken" vid sin grill, "passa på" nu för nu kommer det ryka utav bara helvete här...


 

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

De här är en inspirationsblogg framförallt om det dagliga arbetet som köksmästare.. Inspirationen kommer även från det vardagliga, privata så en del instick från gastronomin i vardagen tillkommer.

Här avhandlas mat, matglädje, mattävlingar, restaurangbesök, ekonomi och det goda värdskapet. Det är ämnen som jag tycker är intressanta och viktiga när vi ska skapa unika upplevelser för våra gäster och varandra.

Alltid: Matglädje, galenskap och ärlighet. Alltid...

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons