Annons

Niklas är ny i köket…

Niklas Ekholm är ny i köket hos oss, vi har haft kontakt en tid och snackat och nu kom tillfället då han kunde börja hos oss, jag är nöjd! Sedan i tisdags har hans hjärna bombarderats med rutiner, stekgrader, recept, rätter, syra, sötma, menyer, sälta, lägg, tryck och sist men fan inte minst rätt musik i köket.
Annons

Niklas Ekholm är ny i köket hos oss, vi har haft kontakt en tid och snackat och nu kom tillfället då han kunde börja hos oss, jag är nöjd! Sedan i tisdags har hans hjärna bombarderats med rutiner, stekgrader, recept, rätter, syra, sötma, menyer, sälta, lägg, tryck och sist men fan inte minst rätt musik i köket.

Starten i vilket kök som helst är ingen lek. Det spelar ingen som helst roll vart du varit innan, allt är nytt. Självklart så är det ju en fördel om man kommer ifrån en annan verksamhet som jobbat med koll (och att du själv har koll) men ändå, man är nybörjare de första dagarna, punkt slut.

Men Niklas är inne i det nu, inspirerad jag också med ny energi i köket. En sak som är ”inträdesprovet” och det första som ska sättas är tamago. Vi har ofta med den här grymma omeletten som jag gillar så hårt i någon av rätterna. Nu kommer den under de tunna skivorna av sojainkokt kungsmussling med rökt forellrom och svampkräm. Det här är en fin teknik som det tar några gånger att få till rätt, men när den sitter med rätt mängd smet (viktigt), rätt rull (ännu viktigare), rätt färg (fan ännu viktigare) och rätt saftighet (ändå allra viktigast!), ja då har man en färdighet med händerna som sätter en bra första nivå.  

Niklas sätter tamagon

Nya Vegas beskrivs som en revolution

Nya Vegas beskrivs som en revolution

När Svenska Spel lanserar nya Vegas väljer man att göra en liknelse med revolutionen i en annan bransch. – Från tjock-tv till dagens supertunna smart-tv. Så stor skillnad är det på nya och gamla Vegas, säger Ma...