P-Nagg som sig bör...

Står och rullar hjortytter i pancetta...

Kommer att tänka på en god vän och före detta kollega till mig som heter Robert Grym, före detta kock på ambassaden i Rom, nu för tiden så är han spjutspets i teamet på Menigo...

Klassikernas klassiker när vi kommer till personalmat på restaurang är utan någon som helst tvekan spaghetti Carbonara... Vem fan har inte slängt ihop en femminutersvariant när det kniper innan service...? När den före detta ambassadörskocken från Rom såg våra löjliga försök till denna Italienska klassiker med bacon och andra genvägar kom något längtansfullt och även en bit förtvivlan i blicken... Några få gånger fick vi smaka den som sig bör: Med pancetta, ordentligt tillredd med kärlek, omtanke och en skottkärra parmesan... P-maten är några få gånger oförglömlig... Alltså: Pancetta om du har, inte bacon...


Fett är nyttigt...

Hjorten rullad i crepinett och panchetta, ångar på 80 grader till 46 inner, tar ut bryner stenhårt runt om, bakar klart på 90 grader till 56 grader inner, skiva...

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

De här är en inspirationsblogg framförallt om det dagliga arbetet som Köksmästare på Görvälns Slott i Järfälla utanför Stockholm. Inspirationen kommer även från det vardagliga, privata så en del instick från gastronomin i vardagen tillkommer.

Här avhandlas mat, matglädje, mattävlingar, restaurangbesök, ekonomi och det goda värdskapet. Det är ämnen som jag tycker är intressanta och viktiga när vi ska skapa unika upplevelser för våra gäster och varandra.

Alltid: Matglädje, galenskap och ärlighet. Alltid...

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons