På halvvolley med omakase mackslöjd...

Jag sitter och funderar på ett matkoncept som jag har som dröm att ha kvällstid nere i vår ganska rejält tilltagna bar på restaurangen. Min tanke är att det här blir en liten minirestaurang (jävligt populärt)  som kommer ha sin verksamhet och placering i den ena halvan av baren. Här ska jag, (till att början med några tillfällen i månaden) göra en helt annan pryl än i övriga delen av restaurangen. Jag är (till att början med) ensam kock (jävlar vilket drag) och ska således agera ensam virtuos och exekutör. De som följer med här kan min passion: mackor, den största gastronomin finns i mackornas land. Arbetsnamnet är Omakase makckslöjd, för min inspiration och vägledning från andra hjältar i den här brunchen, det kommer inte bli det slutgiltiga namnet men just nu hjälper det namnet mig framåt och det är jävligt viktigt. 
 
För det här är (i min tanke) en direkt över disk restaurang/bar, allt kan övervakas av gästen direkt, när det här är satt kommer satsningen bli våldsam, det kommer serveras mackor där ordet ”macka” får en annan innebörd. Är sjukt taggad, med våra grymma drinkar och annat dryckesutbud i baren kan det här (om det blir som jag vill) bli jäkligt bra. Nu är min tankeverksamhet på full pump, jag är otroligt impulsiv och går på halvvolley och det är det som är hela grejen annars blir det inget ab´v nånting, det vet alla som läser här ibland. Jag är bara i början men så här är det, ett litet litet frö poppar upp, nu ska detta formas och jag återkommer med hur det går med planering, framtagning och skapande av min lilla mackrestaurang mitt i vår vanliga verksamhet.  

En nedtonad variant av en tänkt macka: kalvbringa, fläsksida pressad med buljong, dijonaise och gurka på bild. Brutalitet, total mackglädje och moff på absoluta högvarv är det som gäller och måste bestämmas innan jag över huvudtaget kommer sätta igång med detta, inget dutt, då blir det inget med det här.

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

De här är en inspirationsblogg framförallt om det dagliga arbetet som köksmästare.. Inspirationen kommer även från det vardagliga, privata så en del instick från gastronomin i vardagen tillkommer.

Här avhandlas mat, matglädje, mattävlingar, restaurangbesök, ekonomi och det goda värdskapet. Det är ämnen som jag tycker är intressanta och viktiga när vi ska skapa unika upplevelser för våra gäster och varandra.

Alltid: Matglädje, galenskap och ärlighet. Alltid...

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons