Rättika, Pepparrot, Yoghurt och Pilgrimsmussla...

Testar en ny rätt till menyn i augusti.
Underst tunt skivade pilgrimsmusslor som jag bara lägger ut och saltar och lägger lite citronskal på direkt på tallriken. Ovanpå slarvigt utlagt långa fina rättikstrimlor som jag dressar kort råa med en dressing gjord av pilgrimsmusslor som jag mixar först med salt och sedan med syrlig yoghurt till en slät krämig dressing. Tärnat äpple, riven pepparrot, vita blommor och torr smulig kvarg avslutar. Blev bra, sköna smaker, små justeringar så blir den riktigt bra tror jag.

Bara vita råvaror... Kniv, gaffel, moffa...

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

De här är en inspirationsblogg framförallt om det dagliga arbetet som köksmästare.. Inspirationen kommer även från det vardagliga, privata så en del instick från gastronomin i vardagen tillkommer.

Här avhandlas mat, matglädje, mattävlingar, restaurangbesök, ekonomi och det goda värdskapet. Det är ämnen som jag tycker är intressanta och viktiga när vi ska skapa unika upplevelser för våra gäster och varandra.

Alltid: Matglädje, galenskap och ärlighet. Alltid...

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons