Så här gör du puré av broccoli...

Nu ska jag berätta hur du gör den absolut bästa broccolipurén...


Den här purén funkar givetvis bäst naturell med den grymma fina broccolismaken som den är men också som grund om du vill ha en schysst krondill, dragon, spenat, alg, ostron eller libbstickapuré... Bara att spåna...


Så här gör du, grovt "recept":
Koka upp vatten och salt, när det kokar, dra ifrån plattan och tillsätt, bikarbonat (15 gram på fem liter) ställ på plattan igen och låt koka upp (har man i bikarbonaten när det kokar så brukar det brusa upp och koka över, det lägger sig och det är bara att dra på spisen igen och koka vidare vattnet).
Skär ner broccolibuketter och en bra bit ner på stammen, schalottenlök och ytterst lite vitlök beroende på vad du ska ha purén till. Koka broccoli, lök och vitlök klar i bikarbonatvattnet, ta upp och pressa ur all vätska ur broccolin. Mixa med smör till slät och spritsvänlig galet god och riktigt grön skön puré (Passera om så behövs men som min gode vän herr Sjöstedt säger: Behöver du passera en puré har du mixat för dåligt, så är d bara...) Lycka till! 

Markad på spishyllan inför service...

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

De här är en inspirationsblogg framförallt om det dagliga arbetet som köksmästare.. Inspirationen kommer även från det vardagliga, privata så en del instick från gastronomin i vardagen tillkommer.

Här avhandlas mat, matglädje, mattävlingar, restaurangbesök, ekonomi och det goda värdskapet. Det är ämnen som jag tycker är intressanta och viktiga när vi ska skapa unika upplevelser för våra gäster och varandra.

Alltid: Matglädje, galenskap och ärlighet. Alltid...

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons