Sandefjordsås...

Jobbade en sväng i Götet, Linnea när det öppnades...

Många fina minnen från den staden, ett av de med bestående: Västkustklassikern Sandefjordsås, universalsåsernas universalsås till fisk...

Denna sås är en bra grundsås och används till allt möjligt nere på framsidan... Jag gillar den skarpt, du tar lika delar crème fraiche, smör och grädde kokar upp till en osannolikt god grundsås, en Sandefjord helt enkelt... Jag brukar bottna med lite sauterad lök och citronskal oxå... Vart Sandefjord eller vem Sandefjord är har jag ingen aning om men det finns det garanterat nån som vet, skulle va intressant att få reda på detta...  

Vi kör Sandefjorden i vår brödservering till en av menyerna nu, vänder ner löjrom i såsen och serverar i botten på en djup tallrik med lite torkad dill pudrat runt. En tallrik till varje person, på bordet att samsas om och dopp i såsen: Stenplatta med nypotatis, kavring och knäckebröd, mofffaktor 120...

Doppa gillar väl alla..?



 

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

De här är en inspirationsblogg framförallt om det dagliga arbetet som Köksmästare på Ulfsunda Slott och kreativ ledare på Åkeshof, Hesselby och Rosersbergs Slott. Inspirationen kommer även från det vardagliga, privata så en del instick från gastronomin i vardagen tillkommer.

Här avhandlas mat, matglädje, mattävlingar, restaurangbesök, ekonomi och det goda värdskapet. Det är ämnen som jag tycker är intressanta och viktiga när vi ska skapa unika upplevelser för våra gäster och varandra.

Alltid: Matglädje, galenskap och ärlighet. Alltid...

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons