Annons

Serveringssättet avgör…

Har två alternativ för en av rätterna i den nya menyn som sattes i veckan. Bytet har gått bra, det mesta sitter och egentligen är det inget problem med den här rätten heller men jag tvekar om serveringssättet, lägget och storleken på rätten. Själva serveringssättet gör rätten väldig skiftande beroende på hur jag väljer att göra så den biten är viktig.
Annons

Har två alternativ för en av rätterna i den nya menyn som sattes i veckan. Bytet har gått bra, det mesta sitter och egentligen är det inget problem med den här rätten heller men jag tvekar om serveringssättet, lägget och storleken på rätten. Själva serveringssättet gör rätten väldig skiftande beroende på hur jag väljer att göra så den biten är viktig.

Det är tartaren av biff med hjortron, pumpa och rökt laxrom som jag har skrivit om här tidigare. Tanken var att den skulle läggas som munsbitar och att den skulle ätas med våra ätpinnar, en god tanke (om jag får säga det själv) men vi har inlett med att lägga rätten i tallrik som en ”vanlig” rätt. Efter att ha provat att äta båda varianterna ett otal gånger måste jag säga att det ”vanliga” (satan vad trist det låter, ”vanlig”) lägget är det bästa, tartar i just det här fallet med dom här tillbehören har nog landat i rätten på det sättet.

Men det är inte avgjort (det är det aldrig), väldigt troligt är att vi byter till att äta i munsbitar senare för att prova det på gästerna och se vad de tycker. Gäster är alltid energigivare, de bästa bollplanken och de allra bästa referenspunkterna (återkommer till det här i veckan, jag har funderat mycket på detta)

Här är lägget som vi har det nu. En ny tallrik måste köpas in, den här har jag bara några stycken av, i princip allt porslin byts ut vid varje menybyte (i princip, en del ”återanvänds” ju givetvis)