Annons

Snabbt tips på schyssta flarn…

Snabbt tips om schyssta flarn som jag tror att jag tagit upp här innan i annan tappning, grunden är potatis, därifrån är det bara att krydda hur man vill.
Annons

Snabbt tips om schyssta flarn som jag tror att jag tagit upp här innan i annan tappning, grunden är potatis, därifrån är det bara att krydda hur man vill.

Tillvägagångsättet är att koka potatis, runt 150 gram skalad som grundmått, koka den precis klar, ånga av och pressa direkt, blanda i en matsked potatismjöl eller maizena (detta kan variera beroende på potatissort och koktid) och smaksätt sedan. Vi smaksätter nu med torkat svamppulver eftersom att flarnen ska gå till vår biffrätt med svampbuljongen, rökt forellrom, tamagon och svampkräm. Just på flarnen ska det ligga en liten klick biffmajjo och på den en skiva av den hällade biffen som jag nämnt innan inrullad i en syltad shii-take svamp och lite örter, bara att greppa sedan och svepa.

Ok, smeten är blandad av den pressade potatisen, potatis/maizenamjöl och svamppulver, därefter kavlas smeten tunt (men inte för tunt) på plastmatta under smörpapper och stansas (om man så vill, skära eller bara låta den kavlade smeten vara är ju feta alternativ det också). Därefter åker den kavlade oh stansade smeten in i ugn 70 grader och får torka några timmar. Väl torkad friteras flarnen gyllenbruna och sjukt krispiga på hög värme, chips till fina förrätter.

Här är det stansat och redo för ugn och torkning. Här stansad men som sagt, bara att skära fyrkanter eller bryta efter torkning och sedan fritera
Flarnen torkade och friterade, har man inte testat detta innan så bör man, smaksätt hur som helst