Annons

Spana in huggtänderna…

När röken skingrat sig på slagfältet efter en knökfull helg utser vi i dag vinnaren på meny: råbiffen. Råbiff säljer alltid bra, rå mat, varför gillar man allt som är rått? Fisk som kött, så fort det är rått eller väldigt varsamt tillagat så går djuret och grottmänniskan i oss igång. Vi är skapta för att äta rått, titta dig själv i spegeln, gapa och spana in huggtänderna i den övre tandraden. Kolla in dom noga, de är menade att slita och dra sönder rått kött inte äta sönderbakad grissida eller sönderkokt chili.
Annons
När röken skingrat sig på slagfältet efter en knökfull helg utser vi i dag vinnaren på meny: råbiffen. 
Råbiff säljer alltid bra, rå mat, varför gillar man allt som är rått? Fisk som kött, så fort det är rått eller väldigt varsamt tillagat så går djuret och grottmänniskan i oss igång. Vi är skapta för att äta rått, titta dig själv i spegeln, gapa och spana in huggtänderna i den övre tandraden. Kolla in dom noga, de är menade att slita och dra sönder rått kött inte äta sönderbakad grissida eller sönderkokt chili. Nu gillar vi människor ju bakat, grillat och kokt kött också men huggtänderna får ibland jobba på det de är avsedda för och lyckan i våra adrenalinstinna kroppar får sin tillfredsställelse, råbiff, satan man blir hög!
 
Den här varianten vi kör nu är det Martin som startat. Vi har länge pratat om att vi vill göra inrullade detaljer med krisp inuti, känslan är sjukt bra. Det kan vara kål, tunt skivade rotfrukter, fisk eller kött. Själva känslan v att äta något som är i rullat och där inne krasar det av krisp, jävligt bra. Så Martin droppade tunt skivad biff, där är vi nu, vi skivar biffen tunt och fyller på minuten innan servering med gruyèremajjo, hasselnötter och krispiga jordärtskockor, rullar in och daskar upp direkt på tallrik, penslar rikligt med vår egengjorda soja och viker tunt skivade och picklade jordärtskockor innan lite örter får avsluta och sedan ut! När vi satte det här var ju oron just att man var tvungen att rulla på minuten men nu har vi hittat rutin på det, funkar sjukt bra, i går drog vi väl iväg en 60-70 stycken. 
Bara att låta huggtänderna jobba