Tore Wretman på Twitter...

Twitter inspirerar, hela tiden... För dig som inte har:  Skaffa konto direkt och gå in och följ sköna mat och dryckesmänniskor... På Twitter avhandlas mycket av det man gillar, riktig mat, vettigt dryckesprat och mycket tugg om detaljer och råvaror...

I dag citerade Mikael Einarsson från restaurang Djuret, Svinet, Pubologi och Leijontornet den Store Tore Wretman: Den som inte egenhändigt har tillrett en måltid åt sina vänner har gått miste om det angenämaste sättet att utöva vänskap...

Så klocktrent och otroligt fint uttryckt, detta är roten, kärnan... Hade man inte haft Twitter och inte följt Einarsson så hade man inte suttit klistrad i timmar här på eftermiddan och kvällskvisten och läst Toreböcker, sämre kan man ha det kan ja lova... Tack!! Som sagt,  dags för alla som inte har att skaffa konto...

Här pratar vi böcker som jag hoppas ingår i lärolanen på restaurangskolan, alla som ska utöva matlagande och värdskap bör ha historien om Tore Wretman klart för sig...

Här om dan när jag stod i köket på Ulfsunda så börjar vår yngste kock (Daniel)  surra Tore Wretman efter att ha läst "Svensk husmanskost" , jag lyssnar på avstånd, hör beundran, det dras några citat, recept disskuteras, kände mig gammal när jag stod och blev lite rörd... 


Mat och minnen, min absoluta favoritkokbok, finns ingen absolut ingen bättre... Den borde snart komma ut i nytryck och marknadsföras på nytt, jag kan jobba gratis och ta hand om den biten... Detta är Bibeln...

Sitter även med denna: Svensk Husmanskost läser om Uppsalastuvning, Västgötakorv, stuvad lake, kruksill, Kalv i dill, korintsås och kalops... Detta borde vara en galet bra App till telefonen!! Vem tar den idén? Jag bjuder på den...

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

De här är en inspirationsblogg framförallt om det dagliga arbetet som Köksmästare på Görvälns Slott i Järfälla utanför Stockholm. Inspirationen kommer även från det vardagliga, privata så en del instick från gastronomin i vardagen tillkommer.

Här avhandlas mat, matglädje, mattävlingar, restaurangbesök, ekonomi och det goda värdskapet. Det är ämnen som jag tycker är intressanta och viktiga när vi ska skapa unika upplevelser för våra gäster och varandra.

Alltid: Matglädje, galenskap och ärlighet. Alltid...

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons