Ämne Årets Kock

 • Ordbajseri

  David Kallós Som man exempelvis kan läsa här på Besöksliv skall finalisterna i årets kock som ett av  tävlingsmomenten tillaga "svenskt gårdslamm". I affärerna ligger bleka Gårdskycklingar från Kronfågel . Gårdsgris står det på matsedlar. När jag var i Stockholm serverade en krog "oxe från xxxxx-gård med gårdslök och bräserade gårdsmorötter. Gårdssmör har jag också sett säljas.

  Snart får väl Arla döpa om mjölken till" Gårdsmjölk från våra Arla gårdar".

  För om något nu är Gårdslamm, vilka lamm är inte det? Vad kallas dem? Var kommer dem kycklingar från som inte är gårdskycklingar?  Det är bara fånigt, bönder har bondgårdar och där växer de djur och växter vi köper för att äta. 

  Tramset att kalla saker för "gårds" skall snarast förpassas till språk kyrko-gården. Det är sorgligt att något i branschen så tongivande som "Årets Kock" har drabbats av detta ord ogräs. Rensa bort det.

 • Årets Kock?

  Gustav Stenbeck Borde jag kanske ställa upp i Årets Kock?

  Efter en snabb kommentar på Twitter blev jag först utmanad av Årets Kock att delta, för att sedan få min blogg-granne Stefan Ekengren som föreslagen coach.

  Vad tror ni om laget Ekengren/Stenbeck i Årets Kock 2013? Nu vet jag att de inte kör lagvis, men vi kanske skulle lansera en tag-team klass? Jag tror vi skulle bli svårslagna! Nu ska jag bara komma på vad jag ska göra till min fantastiska Bearnaise-sås. Något grönt föreslår Stefan...

  Sallad, kanske?

 • Fredrik spånar till Årets Kockfinalen...

  Har tillbringat morgonen hos Fredrik Lagberg på Görvälns Slott...

  På råvaran Biff har det diskuterats under ett par timmar. Gillar valet av råvara, älskar gott nötkött...

  En hel del bollar samlas upp en sån här idédag, det gäller att hitta och följa en fin linje... Tror nog att det börjar arta sig riktigt ordentligt för Fredrik...

   

 • En sista provätning med Robban Hedman inför sista chansen på onsdag...

  I går var jag ute på Görväln för att proväta Robbans rödtunga inför sista chansen i Årets Kock på onsdag...


  Fredrik "Laggy" Lagberg är ju redan vidare till final så nu är det bara Robban kvar...


  Robban och vi andra vet ju redan hur rätten ska smaka men efter lite feedback från semin från juryn och några andra småjusteringar så var det ändå läge att smaka och titta på rätten igen... Fredrik Juhlin som inte tog sig vidare från semin hade skakat av sig den värsta besvikelsen och var oxå med och testade, kul!! 


  Ögonblicksbild efter min, Laggys, Juhlins och Robbans attack på tävlingsrätten, det finns inget mer att göra nu, Robban har gjort det han behöver. Nu är det "bara" att gå in och köra så ska oddsen nog vara riktigt goda.....


   


   

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons