Ämne Bar

  • Lösning klar: Snabbare betalning i barer

    Anders Johansson För en tid sedan beklagade sig många att betalningarna med chip och pin gick för långsamt när det är högtryck i barerna på krogar och nattklubbar. Det var bara en tidsfråga tills en lösning för snabbare betalningar i barer skulle bli klar. Nu är lösningen på väg.

    Payzone och West Internationl har tagit fram en ny kortterminal som förutom chip och pin också kan hantera betalningar via nfc (närfältskommunikation). För betalningar under 250 kr behövs ingen kod. Du håller kortet eller din mobiltelefon nära läsaren och så är transaktionen klar. Exempel som fungerar på liknande sätt idag är SL:s kort eller korten på restaurang Vapiano.

    Med den nya lösningen tar betalningen bara några sekunder vilket innebär att det blir snabbare att betala på det nya sättet än kontant. Bartendern hinner sälja mer och restaurangen slipper kontanthanteringen. Priset för terminalen är detsamma som för en vanlig terminal. De första installationerna sker under 2012 och då lär det också finnas fler mobiltelefoner som har nfc inbyggt.

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons