Ämne Betalsystem

 • Lösning klar: Snabbare betalning i barer

  Anders Johansson För en tid sedan beklagade sig många att betalningarna med chip och pin gick för långsamt när det är högtryck i barerna på krogar och nattklubbar. Det var bara en tidsfråga tills en lösning för snabbare betalningar i barer skulle bli klar. Nu är lösningen på väg.

  Payzone och West Internationl har tagit fram en ny kortterminal som förutom chip och pin också kan hantera betalningar via nfc (närfältskommunikation). För betalningar under 250 kr behövs ingen kod. Du håller kortet eller din mobiltelefon nära läsaren och så är transaktionen klar. Exempel som fungerar på liknande sätt idag är SL:s kort eller korten på restaurang Vapiano.

  Med den nya lösningen tar betalningen bara några sekunder vilket innebär att det blir snabbare att betala på det nya sättet än kontant. Bartendern hinner sälja mer och restaurangen slipper kontanthanteringen. Priset för terminalen är detsamma som för en vanlig terminal. De första installationerna sker under 2012 och då lär det också finnas fler mobiltelefoner som har nfc inbyggt.

 • 1 av 4 transaktioner på Starbucks mobila

  Johan Bjelke För mindre än ett år sedan laserade Starbucks sin betalningsapp för iOS, BlackBerry och Android har det genomförts mer än 26 miljoner transaktioner, enligt kedjan. Gradvis har antalet transaktioner ökat med 3 miljoner genomförda efter 9 veckor efter releasen medans senaste 9 veckorna har det skett 6 miljoner transaktioner, säger Adam Brotman, General Manager för Starbucks. Städer med största volym är New York, Seattle, San Francisco, Chicago and San Jose, Californien.

  Starbucks presenterade tidigare under året att  2011 skulle vara “year of mobile” för företaget. Bland andra höjdpunkter har företaget Cup Magic reality app, som har givit 450 000 “engagement points” sedan releasen i november. 

$110 miljoner har återladdats via mobil till Starbucks kundkort.
$2.4 miljarder har laddats upp på betalkortet under året.
  Att betala med mobilen, via app eller de nya teknologierna som snart når Sverige är ett snabbare betalsätt. Det är även enklare och sparar tid för kunden samtidigt som företaget kan maximera sina intäkter och effektivisera sin business. Glöm chip and pin och gräsliga cashautomater på var och varannan bar. För er som kan - Konceptualisera även lojalitet och betalning. Samma sak gäller arbetet med automatiska inchecknings- och betalningsterminaler för hotell. Anamma de nya beteendemönster som både är här och som håller på att etableras samt utnyttja den teknik som finns för att underlätta både för kund, gäst och företag. Begreppet Hotell och vad gästen önskar förändras snabbt och står nu i ett vägskäl med nya tekniker som bästa vänner.

 • Google lanserar mobil plånbok

  Nu lanserar Google sin mobila plånbok, och samtliga större kreditkortsbolag finns med på tåget. Google Wallet, som baseras på så kallad NFC-teknik, kommer att finnas på den amerikanska marknaden inom kort.

  Johan Bjelke Initialt börjar man i städerna San Fransisco och New york (så klart?) och bygger på tekniken NFC som idag finns i ett fåtal telefoner, bla. Nexus S. Tekniken går ut på att man sveper sin smartphone över en avläsare och sedan aktiverar med kod. Kommer denna utvecklingen innebära att Apples tappar sin ledande smartphoneposition?

  Ska bli spännande att integrera denna betalningslösning med ett integrerat onlinebaserat boknings, drifts och affärssystem och tillhörande incheckningsterminaler. Vilket spännande hotell! Då kan man fokusera på de stora upplevelserna och service som betyder något.

  Vi går en spännande framtid till mötes.

  Läs gärna mer  i PC World US Edition.

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons