Ämne Bo Bech

  • Tribute till Bo Bech...

    Fortsätter från föregående inlägget med min tribute till Bo Bech och en av de bästa rätter jag någonsin ätit...


    Den bakade sellerin med kondencerad mjölk han serverade på Griffins i januari var så galet enkel men genialisk i sin brutala presentation och med den fulländade smaken...


    Egentligen så behöver den inte göras på något annat sätt alls men jag är så sugen på att servera den och då vill jag lägga till lite lite av mig själv, så lite som möjligt...


    Jag bakar selleri något större än en knytnäve, hel och skivar den i centimetertjocka skivor. Glacerar med min nedkokta gräddfilsvassle som jag skrev om i förra inlägget. Har smaksatt den med tryffelolja, lite salt och lite lite honung för att balancera syran lite, en liten klick smör på slutet innan glacering... Några tärningar äpple, riven tryffel, flingsalt och lite krasse på toppen...


    Tror det kan bli bra, funderar kanske på att ta bort krassen... Så här ska mat vara, kniv och gaffel och trycka i sig bara, det blev riktigt riktigt  gott, härligt också att äta helt vegetarisk förrätt/mindre varmrätt... Kan bara rekomendera att tillverka vassle "sirapen" den får en helt unik smak och syra...

  • Bo Bech gav mig en omgång i går...

    Gästspel i går på Griffins av Bo Bech från Restaurang Geist i Köpenhamn...


    Dom som följer här vet att jag hade min bästa restaurangupplevelse på Geist förra året och detta i går var lika bra...


    Bo Bech lagar rak, ärlig, enkel och väldigt genomtänkt mat... Tallrikarna andas självförtroende, brutalitet och coolhet...


    En av de skönste grejorna var att det inte på en enda tallrik fanns någon enda ört, inte ett blad!!! Så skönt och befriande!!!


    Jag är såld, behöver inte skriva så mycket mer, hade Geist legat i Stockholm hade jag vart där jämt...


    Några munsbitar från meny:


    Nerifrån och upp: Rättika, ostron och svartpeppar
    Potatismos, krabba och saltat smör
    Piggvar med ostravioli, fänkål och yoghurt 
    Bakad selleri med kondencerad mjölk...

    De två sista var kvällen bästa rätter... Piggvaren med raviolin där tunna skivor gryéreost ersätter pastan, helt grym rätt där den milda helt naturella yoghurten är en klockren "sås".. Sellerin! i sin galna enkelhet en helt briljant rätt, kombinationerna med den goda sellerin och den sötsyrliga kondencerade mjölken...


Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons