Ämne Broccoli

 • På långväga resa

  Maria Elwing Jag har varit på en långväga resa, därav bloggtorkan. :)

  Vi har varit ute på en liten atoll ute i Indiska oceanen. Det tog 15 minuter att gå ett varv runt hela ön. Under veckan har vi fått den mest delikata mat du kan tänka dig. Inte många restauranger klarar att leva upp till den jämna, höga nivå som (den enda) restaurangen på ön höll.

  Jag förundras över hur de lyckades få dit alla råvaror, hur de klarade att utbilda och leda personalen på ett sådant fantastiskt sätt. Servicen var excellent och kompletterade den goda maten exemplariskt.

  Efter den här fantastiska uppladdningen känns det som jag har så mycket energi så att jag klarar av att genomföra vilket matprojekt som helst. Mätt! Och Glad!

 • Broccoli... så bortglömd... Så god... Så nyttig...

  Stefan Ekengren Sällan man äter broccoli på mer seriösa krogar. Den är lite bortföst…

  Men de e klart, inte är det en lätt primör att få till.

  Spånar lite på temat broccoli här nu till en rätt på en av lunchmenyerna… Har fått till en grym pur’e, funderar på om buketterna ska få spela huvudrollen med pur’en… ?

  Servera buketterna upp och ner som på bilden. Blanchade och dressade med citron och olivolja… Kanske med en bit hälleflundra, purjolök och muskot som sällskap…? Spånar vidare, några detaljer till å det kanske platsar…

  Nyttigt blir d hur som helst…

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons